90 минути ще са малко за победа на Елън Роуд


Т. Михайлов

90 минути ще са малко за победа на Елън Роуд

Лийдс - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Елън Роуд", Лийдс
Дата: 20.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Майк Джоунс

Страхотно дерби предлага 3-ия кръг на турнира за Купата на Лигата в Англия. Един срещу друг на „Елън Роуд“ се изправят старите врагове Лийдс Юнайтед и Манчестър Юнайтед. Независимо от временната им форма и дори различните дивизии, в които ираят двата тима ще предложат поредния неочакван мач, както през февруари 2010, когато Лийдс отстрани „червените дяволи“ след победа с 1:0 едва в третия кръг на ФА Къп.

Лийдс заема 11-ата позиция във временното класиране на Чемпиъншип като след 7 изиграни кръга има 10 точки. „Белите“ обаче са в доста добра форма като в последните два кръга записаха победи срещу Кристъл Палас и Бристол Сити. Срещу Бристол тимът на Саймън Грейсън дори игра дълго с човек по-малко. Целите на клуба ще са насочени към завръщане във Висшата лига, което е трудна, но не и невъзможна задача.

На този етап Манчестър Юнайтед е най-силният отбор на Острова, печелейки първите си 5 мача в шампионата с внушителна голова разлика. В неделя „червените дяволи“ победиха Челси с 3:1 след зрелищен мач, който можеше да завърши по съвсем различен начин, стига да не бяха многото пропуски на лондончани. Нормално е в Карлинг къп Сър Алекс да заложи на футболисти, които по-рядко получават шанс за изява, в това число и българският нападател Димитър Бербатов.

Патрик Киснорбо, който беше изгонен срещу Бристол е наказан за двубоя. По всяка вероятност Пол Конъли ще заеме позицията на левия бек. Нападението ще се води от дуото Лучано Бекио – Рос Макормак.

Голям брой футболисти като Дарън Гибсън, Димитър Бербатов, Фабио и Майкъл Оуен вероятно ще получат шанс за първи старт от началото на сезона. Неманя Видич, Рио Фърдинанд, Дани Уелбек, Том Клевърли и Хавиер Ернандес са с различни контузии, но и без това шансът да попаднат в състава за този мач не бе голям.

Манчестър Юнайтед и Лийдс имат общо 106 мача помежду си, в които „червените дяволи“ имат превес от 45 срещу 26 победи. В Карлинг къп сблъсъците са 4 – всичките спечелени от Юнайтед. За последните 15 години Лийдс има едва 2 победи срещу съперника си у дома, докато гостите са с 5 от 10 мача. Този път с оглед на факта, че Юнайтед ще излезе с резервни футболисти най-вероятно изглежда равенството в редовното време.

Последни 5 изиграни срещи:

Лийдс:

21 август Уест Хем - Лийдс 2:2 (Чемпиъншип)
23 август Донкастър - Лийдс 1:2 (Карлинг Къп)
27 август Ипсуич - Лийдс 2:1 (Чемпиъншип)
10 септември Лийдс - Кристъл Палас 3:2 (Чемпиъншип)
17 септември Лийдс - Бристол Сити 2:1 (Чемпиъншип)

Манчестър Юнайтед:

22 август Манчестър Юнайтед - Тотнъм 3:0 (Висша лига)
28 август Манчестър Юнайтед - Арсенал 8:2 (Висша лига)
10 септември Болтън - Манчестър Юнайтед 0:5 (Висша лига)
14 септември Бенфика - Манчестър Юнайтед 1:1 (Шампионска лига)
18 септември Манчестър Юнайтед - Челси 3:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Лийдс - Манчестър Юнайтед

87 срещи
23 победи за Лийдс
30 равенства
34 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 117:92 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Лийдс - 6.00
Равен - 4.33
Манчестър Юнайтед - 1.50

Коефициенти от Offsidebet:
Лийдс - 5.75
Равен - 4.00
Манчестър Юнайтед - 1.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216