Ливърпул ще спечели трудно на Британия Стейдиъм


П. Пенков

Ливърпул ще спечели трудно на Британия Стейдиъм

Стоук Сити - Ливърпул
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 10.09.2011
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг


В събота от 17:00 часа Ливърпул гостува на Стоук Сити в среща от четвъртия кръг на английската Висша лига. В общо пет от шести срещи между тези два противника не са отбелязани повече от 2 гола в един двубой, което говори за резултатността на този сблъсък. И двата отбора все още не са регистрали поражение от старта на новата кампания, като мърсисайдци притежават две точки в актива си повече от грънчарите. Съставът на Тони Пулис започна новия сезон с нулево равенство у дома срещу един от кандидатите за трофея - Челси. Уикенд по-късно Стоук отново регистра реми, но този път 1:1 при визитата им на новака Норич Сити. Преди седмица съставът от Стоук енд Тренд записа първия си успех за новата кампания, побеждавайки Уест Бромич като гост с минималното 1:0. Освен това грънчарите си осигуриха място в групите на Лига Европа, след като отстраниха ФК Тюн с общ резултат 5:1.

Рекордното ново попълнение на Стоук - Питър Крауч, който премина в тима за сумата от 10 милиона паунда, е готов да направи дебюта си срещу един от бившите си клубове - Ливърпул. Англичанинът е един от трите нови попълнение на гръчнарите, които осъщестивиха трансферите си в последните часове на трансферния прозорец. Марк Уилямсън и Рори Делап са под съмнение за двубоя с Ливърпул, тъй като двамата страдат от разтежения.

Съперникът им Ливърпул показва добра игра от старта на новата кампания в елита, като досега има регистрани общо 2 победи и 1 равенство. Ремите беше записано в пилотния кръг, когато мърсисайдци завършиха наравно 1:1 у дома срещу Съндърланд. Седмица по-късно обаче съставът на Кени Далглиш надигра Арсенал с 2:0 на собствения им "Емирейтс Стейдиъм", като по този начин задълбочи кризата в състава на лондончани. В края на месец август червените добавиха още една победа към актива си, побеждавайки Болтън с 3:1 на стадион "Анфийлд". Освен това отбора продължи участието си в турнира Карлинг Къп, след като победи     Екзитър Сити с 3:1 на "Сейнт Джеймс Парк".

Новото попълнение на Ливърпул Крейг Белами вероятно ще започне мача срещу Стоук Сити от резервната скамейка. Капитанът Стивън Джерард е близо до завръщането си в игра, след като преди няколко месеца се подложи на операция, поради болки в слабините, които не му позволиха да се включи в игра от месец март досега. Десният бранител на тима Глен Джонсън е готов да започне като титуляр, след като се възстанови от разтежението си. Мартин Кели подобрява физическата си форма, след като прекара разтежение, получено по време на двубоя с Тротърс.



Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

14 август Стоук Сити - Челси 0:0 (Висша лига)
18 август ФК Тюн - Стоук Сити 0:1 (Лига Европа)
21 август Норич - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
25 август Стоук Сити - ФК Тюн 4:1 (Лига Европа)
28 август Уест Бромич - Стоук Сити 0:1 (Висша лига)

Ливърпул:

06 август Ливърпул - Валенсия 2:0 (Приятелска среща)
13 август Ливърпул - Съндърланд 1:1 (Висша лига)
20 август Арсенал - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
24 август Екзитър - Ливърпул 1:3 (Карлинг Къп)
27 август Ливърпул - Болтън 3:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Ливърпул

96 мача
20 победи за Стоук Сити
27 равенства
49 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 155:91 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 3.25
Равен - 3.30
Ливърпул - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Стоук Сити - 3.25
Равен - 3.15
Ливърпул - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167