Арсенал ще прекъсне негативната си серия


П. Пенков

Арсенал ще прекъсне негативната си серия

Арсенал - Суонзи
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 10.09.2011
Час: 17:00
Съдия: Стюърт Атуел


Суонзи Сити изглежда, че отново ще продължи да търси първото си попадение във Висшата лига, докато Арсенал, изпитвайки затруднения, са с точка по-малко от съперниците си. Съставът на Арсен Венгер заема 17-та позиция във временното класиране, едва с актив от само 1 точка, което само по себе си говори за кризита, в която се намира отбора след напускането на Сеск Фабрегас и Самир Насри. Тази една точка беше спечелена в пилотния кръг на надпреварата, когато артилеристите записаха нулево равенство срещу Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк". След това последваха две поражение - първото при домакинството им на Ливърпул с 2:0, а седмица по-късно с 8:2 на "Олд Трафорд" от червените дяволи. Успех за отбора, при настоящата ситуация е, че тима намери място в групофата за на Шампионската лига, след като отстрани италианския Удинезе с общ резултат - 3:1 в полза на лондончани.

Арсенал се надяват да разчитат на Парк Чу-Йон, който вече се сдоби с виза и ще може да се включи в игра за лондончани. Новите попълнения на тима - Пер Мертезакер и Андре Сантош, както и Йоси Бенаюн и Микел Артета се очакват да бъдат включени в групата. Емануел Фримпонг се завръща, след като изтърпя наказанието си, но това не се отнася за съотборника му Карл Йенкинсон, който получи червен картон при загубата с 8:2 от Манчестър Юнайтед. Томас Роситски е аут, поради болки в коляното, докато Джак Уилшир е дългосрочно отсъстващ, поради травма в глезена.

Съперникът им Суонзи Сити притежава точка повече в актива си от Арсенал, като в момента заема 15-та позиция в подреждането. Новакът във Висшата лига все още търси първото си попадение в елитния ешалон, след като след изминалите три кръга не успя да запише гол в противниковата мрежа. Съставът на Брендън Роджърс започна сезона с поражение с 4:0 при гостуването си на Манчестър Сити, а седмица по-късно регистрира нулево равенство при домакинството си на Уигън Атлетик. Суонзи отпадна от турнира Карлинг Къп, след като не успя да се противопостави на съперника си Шросбъри Таун, който победи лебедите с 3:1 у дома и продължи надпред в следващия кръг. След поражението Суонзи записа второто си реми за сезона, завършвайки 0:0 на собствения си "Либърти Стейдиъм" срещу гостуващия Съндърланд.

Мениджърът на гостите Брендън Роджърс няма да може да разчита на две от новите си попълнения - Дарнел Ситу и Фаик Халиче, тъй като клуба все още очаква официално разрешение за включването им в игра. Въпреки това, другото ново име в тима - Федерико Бесон, който беше привлечат през летния трансферен прозорец, е готов да се включи срещу Арсенал. Бранителят Алън Тейт започва рехабилитацията на крака си, който счупи, след като Тейт катострофира с голф количка. Капитанът Гари Монк отново е отсъстващ, поради болки в ходилото. Крейг Бийти срадата от контузия в глезена и ще пропусне гостуването на "Емирейтс".

Смятам, че домакините ще успеят да се доберат до трите точки срещу Суонзи, въпреки че гостите са запознати с положението, в което се намират лондончани.



Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

13 август Нюкасъл - Арсенал 0:0 (Висша лига)
16 август Арсенал - Удинезе 1:0 (Шампионска лига)
20 август Арсенал - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
24 август Удинезе - Арсенал 1:2 (Шампионска лига)
28 август Манчестър Юнайтед - Арсенал 8:2 (Висша лига)

Суонзи:

06 август Суонзи - Бетис 1:0 (Приятелска среща)
15 август Манчестър Сити - Суонзи 4:0 (Висша лига)
20 август Суонзи - Уигън 0:0 (Висша лига)
23 август Шроусбъри - Суонзи 3:1 (Карлинг Къп)
27 август Суонзи - Съндърланд 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Суонзи

4 мача
2 победи за Арсенал
0 равенства
2 победи за Суонзи
Голова Разлика: 6:4 за Суонзи


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.36
Равен - 4.75
Суонзи - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.33
Равен - 4.75
Суонзи - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143