Юнайтед ще вгорчи още повече положението на Арсенал


Т. Михайлов

Юнайтед ще вгорчи още повече положението на Арсенал

Манчестър Юнайтед - Арсенал
Стадион: "Олд Трафорд", Юнайтед
Дата: 28.08.2011
Час: 18:00
Съдия: Хауърд Уеб


Манчестър Юнайтед посреща Арсенал в дербито на 3-ия кръг на Висшата лига на Англия. „Червените дяволи“ са фаворити в двубоя заради по-добрите си игри напоследък и заради традицията в изминалите няколко години, в които доминират на съперника си. Все пак „топчиите“ ще имат самочувствието, че спечелиха последната среща на „Емирейтс“.

Юнайтед започна по отличен начин сезона, взимайки пълни 6 точки в първите два кръга. Шампионите победиха Уест Бромич на старта с 2:1 като гост, а после зарадваха и „Олд Трафорд“ с 3:0 над Тотнъм и много силно второ полувреме. Тези победи дойдоха, въпреки че Сър Алекс заложи на много млад състав, отслабен от отсъствието на централните защитници Неманя Видич и Рио Фърдинанд. Последната загуба на „червените дяволи“ пред тяхна публика е от април 2010, когато Челси измъкна титлата след 2:1.

Арсенал пък се намира в тежко положение и след първите два кръга има само 1 точка, спечелена като гост на Нюкасъл. На „Емирейтс“ обаче Ливърпул удари „топчиите“ с късни голове и след червен картон за домакините. Продажбите на Самир Насри и Сеск Фабрегас още не са компенсирани със сериозни трансфери. Твърди се, че Арсен Венгер има 90 милиона за нови, но дали ще му стигне времето? Единствената радост за лондончани е фактът, че успяха да влязат в Шампионската лига след 2 победи над Удинезе. Групата на момчетата на Венгер в турнира също не е тежка.

Почти сигурно Рио Фърдинанд ще може да се завърне на терена за важния двубой. Неманя Видич обаче остава извън строя. Дарън Флетчър ще може да седне на пейката, след като не е играл от края на миналия сезон заради вирусно заболяване. Голяма е вероятноста Хавиер Ернандес да замести Дани Уелбек като титулярен нападател.

Арсен Венгер има проблеми и с контузени, но и с наказани. Заради картони аут са Еманюел Фримпонг, Жервиньо и Алекс Сонг. Джак Уилшър е с травма. Недостигът на халфове ще даде шанс на Андрей Аршавин за титулярно място на „Олд Трафорд“. Атаката ще водят Ван Перси и Шамак.

В подобно дерби е трудно да се посочи фаворит, а и историята е показала, че Юнайтед и Арсенал често стигат до изненадващи резултати. Все пак с оглед на това, че мачът е на „Олд Трафорд“ „червените дяволи“ би трябвало да имат предимство. Ако се използват чисто логически аргументи, добрите резултати напоследък за Юнайтед и многото контузени и наказани в Арсенал би трябвало да доведат до категоричен успех за домакините. Всичко това щеше да важи, ако гостите не бяха именно тимът на Венгер, а Фулъм, Болтън или Астън Вила. И все пак е най-вероятно трите точки да останат за шампионите.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

24 юли Чикаго Файър - Манчестър Юнайтед 1:3 (Приятелска среща)
30 юли Манчестър Юнайтед - Барселона 2:1 (Приятелска среща)
07 август Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:3 (Къмюнити Шийлд)
14 август Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
22 август Манчестър Юнайтед - Тотнъм 3:0 (Висша лига)

Арсенал:

06 август Бенфика - Арсенал 2:1 (Приятелска среща)
13 август Нюкасъл - Арсенал 0:0 (Висша лига)
16 август Арсенал - Удинезе 1:0 (Шампионска лига)
20 август Арсенал - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
24 август Удинезе - Арсенал 1:2 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Арсенал

176 мача
72 победи за Манчестър Юнайтед
42 равенства
62 победи за Арсенал
Голова Разлика: 261:238 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.50
Равен - 4.33
Арсенал - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Юнайтед - 1.50
Равен - 4.00
Арсенал - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195