Анонс на 9-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 9-ти кръг от Висшата лига

Лестър - Нотингам Форест
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 25.10.2024 г.
Час: 22:00 ч.

Лестър постигна втора поредна победа миналия уикенд, след като направи впечатляващ обрат от 2:0 срещу Саутхемптън, побеждавайки ги с 3:2 като гост. Последната среща на "лисиците“ с Нотингам Форест на "Кинг Пауър“ завърши с убедителна победа 4:0.

Нотингам Форест, обаче, се представя изненадващо добре този сезон и заема осмото място в класирането след победата си с 1:0 над Кристъл Палас в понеделник. Под ръководството на Нуно Еспирито Санто, отборът се отличава с втората най-добра защита във Висшата лига.

Отсъстващи играчи:
Лестър: Патсън Дака, Хамза Чоудъри, Якуб Столарчек и Яник Фестергор са извън състава. Хари Уинкс, Абдул Фатау и Джордан Аю може да започнат, след като се представиха добре като резерви срещу Саутхемптън.
Нотингам Форест: Данило и Ибрахим Сангаре са с контузии и няма да играят, докато Морган Гибс-Уайт е под въпрос и вероятно няма да бъде рискуван. Уорд-Прауз се връща след наказание.

  • Под 2.5 гола са отбелязани в 7 от последните 8 мача на Нотингам Форест във Висшата лига.
  • Нотингам Форест са вкарали поне 2 гола в 6 от последните си 7 срещи с Лестър във всички състезания.

Двата отбора са в добра форма и ни очаква оспорвано дерби между местните съперници. Лестър има предимство у дома, но Нотингам Форест ще бъде мотивиран да продължи доброто си представяне. Очаква се равенство в тази среща.

Прогноза: Лестър 1:1 Нотингам Форест

 

Астън Вила - Борнемут
Стадион: Вила Парк
Дата: Събота, 26 октомври 2024 г.
Час: 15:00

Астън Вила продължава силния си старт на сезона с убедителни победи над Фулъм и Болоня тази седмица. Отборът на Унай Емери е непобеден у дома, което ги поставя на върха на новосформирания формат на Шампионска лига без допуснат гол.

Борнемут изненадващо победи Арсенал с 2-0 в предишния кръг, но ще имат трудна задача срещу стабилната защита на домакините.

Отборни новини:
Вила ще бъдат без наказания Джейдън Филоджин.
Борнемут е единственият отбор в лигата без отсъстващи.

  • Вила има над 2.5 гола в последните си 5 домакинства срещу Борнемут.
  • Вила вкара по най-малко 2 гола на всеки съперник в 5 от последните 6 кръга.

Формата и домакинското предимство на Астън Вила накланят везните в тяхна полза. Борнемут може да затрудни, но очакванията са за успех на домакините.

Прогноза: Астън Вила 2:1 Борнемут

 

Брентфорд - Ипсуич
Стадион: ДжиТех Къмюнити Стейдиъм
Дата: 26 октомври 2024 г.
Час: 15:00

Брентфорд записа стабилни резултати у дома, като спечели три от четири мача и се надява да продължи добрата серия срещу Ипсуич. Като гост тимът загуби три пъти поред, така че се вижда къде ще се търсят най-вече победите.

Ипсуич продължава да търси първата си победа във Висшата лига, като записа само четири точки за осем мача. Последно видяхме загуба с 2:0 от Евертън.

Отборни новини:
Брентфорд има шест отсъстващи играчи, включително Матиас Йенсен.
Ипсуич може да бъде без петима играчи, като Аксел Туанзебе е сред потвърдените липси.

  • Брентфорд няма допуснат гол в последните си три домакинства срещу Ипсуич.
  • Ипсуич не е спечелил последните си 10 мача във Висшата лига.

Вероятна победа за Брентфорд с активност и от двете страни в атака.

Прогноза: Брентфорд 2:1 Ипсуич

 

Брайтън - Уулвс
Стадион: АМЕКС Стейдиъм
Дата: 26 октомври 2024 г.
Час: 15:00

Брайтън се намира в добра форма след международната пауза, записвайки две последователни победи. С отбор на Уулвс, който все още няма победа и е на последно място в класирането, Брайтън се надява да добави още една победа у дома.

"Вълците" бяха на секунди от това да вземат точки от шампиона Ман Сити, но Джон Стоунс разруши мечтите им с късен гол за шеста поредна загуба. Последните три визити до "АМЕКС" също не бяха спечелени, при 2 загуби в периода.

Брайтън ще бъде без шест играчи, включително основния нападател Дани Уелбек. Саймън Адингра и Янкуба Минте са под въпрос.

Уулвс също има шест отсъстващи играчи, включително Хи-Чан и вероятно вратарят Сам Джонстън.

  • Уулвс са загубили 10 от последните си 11 мача във Висшата лига. В загубите са допуснали по най-малко 2 пъти.
  • В последните пет мача на Уулвс има вкарани средно над 2.5 гола.

Брайтън изглежда фаворит в този мач и въпреки отсъствието на ключови играчи би трябвало да се справи с предизвикателството.

Прогноза: Брайтън 2:1 Уулвс

 

Евертън - Фулъм 
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 26.10.2024 г. 
Час: 19:30 ч. 

След четирите загуби на старта, Евертън вече четири срещи няма поражение в лигата. "Карамелите" спечелиха уверено срещу Ипсуич последно и ще играят със самочувствие в тази по-трудна среща.

Фулъм загуби два пъти поред след като отстъпи последно на Астън Вила. Раул Хименез обаче продължи изключителната си форма. Сега в тима наказан е Андерсен, и контузени са Кастан, Лукич, Винисиус и Куенка.

При домакините под въпрос са Линдстрьом и Брантвайте, а контузени са Броха, Гарнър, Чермити и Игорбунам.

Фулъм няма загуба в 6 поредни мача с Евертън във всички турнири. 5 от последните 6 мача между тези отбори продуцираха под 2.5 гола.

Прогноза: Евертън - Фулъм 1:1

 

Кристъл Палас - Тотнъм
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 27.10.2024 г. 
Час: 16:00 ч. 

Кристъл Палас продължи без победи и в понеделник когато отстъпи минимално с 1:0 на изключителния Нотингам Форест. "Орлите" загубиха три поредни срещи и напрежението започва да се усеща над мениджъра Оливер Гласнер.

Тотнъм последва успеха с 4:1 над Уест Хем с победа в Европа с 1:0 над АЗ Алкмаар, в която Ришарлисон се върна и реализира за победата от дузпа. "Шпорите" спечелиха и последните си две срещи с Палас на гости.

Откъм състави, при домакините аут са Холдинг, Дукуре, Ричардс, Риад и Франса. Сон и Бергвал са поставени под въпрос при Анге Постекоглу.

Тотнъм има 5 поредни победи над Палас във всички състезания. В момента домакините не изглежда сякаш имат идея как да се подобрят и от това се очаква да се възползват отново гостите.

Прогноза: Кристъл Палас - Тотнъм 0:3
 
 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186