Анонс на 8-ми кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 8-ми кръг от Висшата лига

Фулъм - Астън Вила
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 19.10.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Фулъм започна сезона добре и се намира на осмото място в класирането след седем изиграни кръга. В последния мач преди почивката тимът на Марко Силва се представи достойно срещу шампионите Манчестър Сити, но в крайна сметка загуби на "Етихад".

Астън Вила продължава успешната си серия, като не е губил мач в последните осем двубоя, като последният завърши 0:0 срещу Манчестър Юнайтед. Отборът на Унай Емери спечели и двете си срещи срещу Фулъм през миналия сезон – 3:1 у дома и 2:1 като гост.

Откъм състави, домакините няма да разчитат на Карлос Винисиус, Хорхе Куенка и Саша Лукич. За гостите Джон Макгин и Езри Конса са с малък шанс да участват, докато Тайрън Мингс и Бубакар Камара са на път да се завърнат след дълго отсъствие. Амаду Онана и Джейкъб Рамзи също са под въпрос.

Астън Вила е водил на почивката и спечелил накрая в последните 4 мача срещу Фулъм във всички турнири. Астън Вила спечели 6 от последните 7 мача срещу Фулъм. В последните 3 мача между тези отбори, Астън Вила е вкарвал поне 2 гола.

Въпреки успеха на Вила в последните срещи между двата отбора, този път се очаква равностоен сблъсък с потенциал за зрелищно равенство.

Прогноза: Фулъм - Астън Вила 2:2

 

Саутхемптън - Лестър
Стадион: Сейнт Мери
Дата: 19.10.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Саутхемптън все още търси първата си победа в лигата този сезон и след седем изиграни кръга се намира на 19-то място с едва една точка. Последният мач на "светците“ срещу Арсенал завърши с разочарование, въпреки че те успяха да поведат.

Лестър, от своя страна, най-накрая спечели първия си мач за сезона, като се наложи с минималното 1:0 срещу Борнемут. "Лисиците“ имаха сериозен успех срещу Саутхемптън в миналогодишната кампания в Чемпиъншип, когато отбелязаха общо 9 гола в двете срещи.

Откъм състави, Саутхемптън няма да може да разчита на Джак Стивънс, който изтърпява последния мач от четиримачовото си наказание. Вратарят Гавин Базуну също е извън строя поради контузия, но Уил Смолбоун и Камалдин Сюлемана са се възстановили. За Лестър няма нови контузии, като отсъстващите са Патсон Дака, Хамза Чудхури и Якуб Столарчик.

Саутхемптън не е спечелил в последните си 20 мача в лигата. В 5 от последните 6 мача между двата отбора в турнири са отбелязани над 2.5 гола. Лестър ще има самочувствие, че може да постигне резултат и тук, особено след като доминираше в миналогодишните срещи между двата отбора.

Прогноза: Саутхемптън - Лестър 0:1

 

Ипсуич - Евертън
Стадион: Портман Роуд
Дата: 19.10.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Ипсуич продължава да търси първата си победа във Висшата лига през този сезон. От началото на кампанията отборът е записал четири равенства и три загуби, като последната среща завърши с поражение от Уест Хем с 1:4. Тимът ще се стреми да се възползва от домакинското си предимство в търсене на позитивен резултат.

Евертън разполага само с една точка повече от съперника си, събрана в последните три мача. Въпреки че гостите се намират малко по-нагоре в класирането, те все още не са убедителни. Това ще бъде първата среща между двата отбора от 2002 г., когато Ипсуич печели с 2:1 на Гудисън Парк.

При домакините контузени са Яной Донасиен, Аксел Туанзебе, Али Ал-Хамади и Масимо Луонго. Под въпрос са още Нейтън Броудхед и Йенс Каюсте.

За гостите под въпрос са Витали Миколенко, Джарад Брантвайте и Нейтън Патерсън, а контузени остават Юсеф Чермити, Армандо Броха, Шеймъс Коулман и Тим Ирогбунам.

Ипсуич не е печелил в последните си 9 мача от Висшата лига. Евертън събра 5 точки от последните си 3 мача.
Това ще бъде първият мач между двата отбора от 2002 г. насам. Ипсуич ще търси първата си победа в лигата, но Евертън показва подобрение в последните мачове. Очаква се равностоен сблъсък с малко голове и вероятно равенство.

Прогноза: Ипсуич 2-2 Евертън

 

Нюкасъл - Брайтън
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 19.10.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Нюкасъл записа две поредни равенства в лигата преди международната пауза – срещу Евертън и Манчестър Сити. "Свраките" нямат победа в последните три мача, като ще се опитат да прекратят тази серия в предстоящия сблъсък на собствен терен.

Брайтън се намира в добра форма, след като в предишния си мач направи впечатляващ обрат срещу Тотнъм. Отборът на Роберто Де Зерби е събрал 12 точки от първите седем кръга, също като Нюкасъл, и ще се стреми да продължи с атакуващия си стил на игра.

При домакините отсъстващи са Свен Ботман, Джамаал Ласелс и Люис Майли. Киърън Трипиър, Калъм Уилсън и Александър Исак са под въпрос, както и Мартин Дубравка.

За гостите контузени са Жоао Педро, Мат О'Райли и Адам Уебстър. Под въпрос са Карлос Балеба, Джеймс Милнър и Солли Марч.

Брайтън вкара поне 2 гола в последните си 3 мача във Висшата лига. В мачовете на Брайтън има над 2.5 гола в последните 3 срещи. Нюкасъл няма победа в последните си 3 мача във Висшата лига.

И двата отбора се намират на равни точки и показват стабилна игра в атака. Очаква се да има голове от двете страни и равностоен мач, като вероятността за равенство е висока.

Прогноза: Нюкасъл 2-2 Брайтън

 

Нотингам Форест - Кристъл Палас
Стадион: Сити Граунд
Дата: 21.10.2024 г.
Час: 22:00 ч.

Нотингам Форест завърши 1:1 с Челси преди международната пауза, като това беше трети пореден мач без победа за "червените". Въпреки това, отборът все още търси първата си домакинска победа за сезона. Формата на тима остава стабилна с две победи, четири равенства и само една загуба до момента.

Кристъл Палас продължава да се бори за първата си победа във Висшата лига през този сезон, като "орлите" загубиха с 0:1 от Ливърпул в последния кръг. Те се намират в опасната зона и ще търсят начини да подобрят играта си в предстоящия двубой.

При домакините, Морган Гибс-Уайт е под въпрос след като бе забелязан с предпазна обувка след контузия, получена срещу Челси. Ако той пропусне мача, Жота Силва може да направи своя дебют. Мат Селс също е под съмнение, докато Ибрахим Сангаре, Данило и Джеймс Уорд-Праус пропускат срещата, като последният е наказан.

За Кристъл Палас под въпрос са Адам Уортън и Чейк Дукуре. В отбора липсват още Даниел Муниос, Чади Риад, Крис Ричардс, Матеус Франса и Роб Холдинг.

В 6 от последните 7 мача на Нотингам Форест има под 2.5 гола. Кристъл Палас не е спечелил в последните си 7 мача във Висшата лига. Миналият сезон този двубой завърши с равенство 1:1.

И двата отбора се намират в трудно положение – Форест все още няма домакинска победа, а Палас е без успех през сезона. Мачът вероятно ще бъде внимателен и с малко голове, като равенството изглежда логичен изход.

Прогноза: Нотингам Форест 1-1 Кристъл Палас

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
27