Ливърпул ще спечели дербито с Арсенал


П. Пенков

Ливърпул ще спечели дербито с Арсенал

Арсенал - Ливърпул
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 20.08.2011
Час: 14:45
Съдия: Мартин Аткинсън


В дерби-двубоят от съботния ден от втория кръг на английската Висша лига, един срещу друг се изправят отборите на Арсенал и Ливърпул. Двата състава регистираха равенства в първия кръг от надпреварата, така че са напълно амбицирани да наваксат изоставането си във временното подреждане.
Артилеристите спечелиха само точка след гостуването си на Нюкасъл Юнайтед, завършило при нулево равенство на "Сейнт Джеймсис Парк". Въпреки че през повечето време Арсенал притежава топката в свое владение, това не им помогна да стигнат до вратата на противника. Няколко часа след края на срещата с Нюкасъл стана ясно, че капитана на лондончани Сеск Фабрегас успешно преминава в Барселона. Това със сигурност ще се отрази на амбицията на артилеристи, които загубиха толкова важен играч, какъвто бе Фабрегас. Освен това другата звезда на тима Самир Насри е близо до подписването на договор с Манчестър Сити. Това принуди Арсен Венгер да успокои феновете си, заявявайки, че е готов да похарчи парите от двата трансфера още през това лято. Но според специалистите на острова Венгер трудно би намерил качествено ново попълнение за Арсенал в самия край на летния трансферен прозорец. Ако това не се случи, то лондончани ще трябва да се справят със сегашното положение до януари. Приоритетна цел в момента на Арсенал е влизане в групите на Шампионската лига. Крачка към това артилеристите строриха през тази седмица, когато победиха в първия мач Удинезе с 1:0 пред собствена публика на "Емирейтс Стейдиъм".

Самир Насри беше включен в групата на Арсенал за срещата с Ливърпул, въпреки появилата се информация за евентуален негов трансфер в Манчестър Сити. Френският национал не се появи в първия двубой на артилеристите от новия сезон, тъй като страдаше от вирусно заболяване. Арсенал няма да може да разчита на наказаните Жервиньо и Алекс Сонг, докато бранителите Джоан Джуру, Кийрън Гибс и Арманд Траоре няма да бъдат на разположение на Арсен Венгер, поради контузии. Халфът Томас Роситски е аут, поради болки в бедрения мускул, докато Джак Уилшър и Абу Диаби страдат от травми в глезените.

Съставът на Кени Даглиш успя да проведе добра трансферна политика през летния трансферен прозорец, като се сдоби с доста нови и наложили се в предишните си отбори попълнения. Привличането в тима на Чарли Адам, Джордан Хендерсън, Хосе Енрике и връщането на Алберто Акуилани ще помогнат на мениджъра да разполага с по-голям избор от играчи преди всяка среща, като така мърсисайдци се предполага, че няма да изпитват затруднения от тежкия сезон във Висшата лига. Червените са осми в подреждането с актив от 1 точка, като първите четири места се заемат съответно от Болтън, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън, които спечелиха двубоите си от първия кръг. Това не се отнася за Ливърпул, който регистира равенство у дома, в пилотния кръг на шампиона, срещу Съндърланд.

Десният бранител на Ливърпул Глен Джонсън е под съмнение за визитата на Арсенал. Английският национал пропусна двубоя със Съндърланд, поради разтежение, като все още не е сигурно дали Джонсън е готов за игра. Далглиш се очаква да направи две промени в стартовия състав, като заложи на Мартин Кели и Дирк Каут като титуляри в срещата с Арсенал.

Прогноза: Арсенал - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

30 юли Арсенал - Бока Хуниорс 2:2 (Приятелска среща)
31 юли Арсенал - Ню Йорк Ред Булс 1:1 (Приятелска среща)
06 август Бенфика - Арсенал 2:1 (Приятелска среща)
13 август Нюкасъл - Арсенал 0:0 (Висша лига)
16 август Арсенал - Удинезе 1:0 (Шампионска лига)

Ливърпул:

23 юли Хъл Сити - Ливърпул 3:0 (Приятелска среща)
28 юли Галатасарай - Ливърпул 3:0 (Приятелска среща)
01 август Волеренга - Ливърпул 3:3 (Приятелска среща)
06 август Ливърпул - Валенсия 2:0 (Приятелска среща)
13 август Ливърпул - Съндърланд 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Ливърпул

178 мача
64 победи за Арсенал
47 равенства
67 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 248:238 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.50
Равен - 3.25
Ливърпул - 2.90

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 2.40
Равен - 3.20
Ливърпул - 2.88

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155