Анонс на 7-ми кръг на Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 7-ми кръг на Висшата лига

Лестър - Борнемут 
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм 
Дата: 05.10.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Лестър допусна два пъти след 90-ата минута за да отстъпи на Арсенал с 4:2 в една среща, от която сякаш можеше да вземе много повече. Така "лисиците" все още нямат победа във Висшата лига през кампанията и моментът все се изплъзва.

Борнемут се върна от последователни загуби за да надделее над Саутхемптън последния уикенд, с което застана и 5 точки над Лестър и опасната зона, макар за някакво класиране да е рано да говорим след шест кръга.

Лестър продължава да страда от липсата на Дака, Столарчик и Фестергард. Само Тайлър Адамс има проблеми при гостите. Така Андони Ираола вероятно ще заложи на същата постройка от последната победа.

2 от трите точки, които Лестър спечели този сезон бяха пред домашната публика. Предполага се, че тимът ще постигне победата скоро и най-малко ще цели точката тук.

Прогноза: Лестър - Борнемут 1:1

 

Уест Хем Юнайтед - Ипсуич 
Стадион: Лондон Стейдиъм 
Дата: 05.10.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Уест Хем продължава да търси победа вече пет срещи след последното 1:1 срещу Брентфорд последната седмица. Без ангажименти през седмицата "чуковете" имаха достатъчно време за да се подготвят за амбициозния новак, и феновете ще са тежко разочаровани ако и тук победата не бъде постигната.

Ипсуич изоставаше срещу вездесъщия Астън Вила, който през седмицата се разправи с Байерн Мюнхен, и Ипсуич се върна до точка последно срещу един от топ-отборите за да постигне четвърто поредно равенство, впечатлявайки неутралните зрители. За това помага и доброто здраве в отбора, където само Донасиен е с контузия, макар сега под въпрос да са още Броудхед и Кларке.

При домакините Фюлкруг е под въпрос и Едсон Алварез се връща след наказание. Предстои да видим дали Лопетеги ще промени състава си или ще търси обиграването му до постигане на някакъв резултат. Търпението към него обаче сякаш свършва.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Ипсуич 1:1

 

Брентфорд - Уулвс 
Стадион: Къмюнити Стейдиъм 
Дата: 05.10.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

За трети пореден мач Брентфорд вкара в първата минута на своя мач, без да успее да задържи до победа, както стана и срещу Уест Хем последно. "Пчеличките" нямат победа в три мача, но остават без загуба у дома за момента. Формата стана колеблива след натрупването на много контузени, сред които основния нападател Йоан Уиса, и още Дасилва, Хенри, Хики, Тиаго, Нунеш, Йенсен и Норгард.

Уулвс навлиза в срещата от последното място след пет загуби от шест кръга на Висшата лига. Затова и Гари О'Нийл не е фаворит, но той също има проблеми с липсващи имена - Доусън, Траоре, Москера, Меупию, Гонзалез, Каладжич и Буено.

"Вълците" имат 8 загуби в последните 9 мача в елита, и в загубите допуснаха по най-малко 2 пъти от всеки съперник. Формата не е добра и ситуацията с контузените не се подобрява, за да се надяват феновете на гостите на излизане от кризата.

Прогноза: Брентфорд - Уулвс 1:0

 

Евертън - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Гудисън Парк 
Дата: 05.10.2024 г. 
Час: 19:30 ч.

Евертън най-накрая постигна първа победа в последния уикенд след като надви Кристъл Палас на "Гудисън", и сега феновете ще настояват за задържане на формата. "Карамелите" взеха 4 точки от последните два кръга и бележат прогрес, а програмата става по-лека.

Нюкасъл задържа Ман Сити до равен пред своя публика и това бе много позитивно с оглед липсата на титулярен нападател в клуба. Александър Исак остава под въпрос и за този мач, заедно с Трипиър и Таргет, а аут са Уилсън, Майли, Ботман и Ласелс.

При домакините контузени остават Броха, Коулман и Чермити, а Патерсън е под въпрос. С оглед формата на двете страни, фаворити ще са момчетата на Еди Хау, но подобрението от страна на домакините не е за подценяване.

Прогноза: Евертън - Нюкасъл Юнайтед 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
60