Анонс на 5-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 5-ти кръг от Висшата лига

Евертън - Кристъл Палас 
Стадион: Гудисън Парк 
Дата: 28.09.2024 г. 
Час: 17:00 ч.

Евертън може би най-накрая започна да трупа увереност след като последно на гости на "Кинг Пауър Стейдиъм" взе първата си точка в равенството с Лестър. 

Както своя домакин, Палас все още няма победа в лигата, но пък идва в срещата без поражение в пет поредни двубоя. На "Гудисън" рекордът на тима не е добър обаче, без победа в 10 поредни мача. 

И от двете страни има проблеми с липсващи играчи и формата е далеч от необходимата. Нетипични пропуски виждаме в играта на звездите от двете страни - Калвърт-Люин и Езе, съответно, но всичко това ще се поправи скоро, а в близкото бъдеще програмата на "карамелите" доста се подобрява.

Прогноза: Евертън - Кристъл Палас 1:1

 

Брентфорд - Уест Хем Юнайтед 
Стадион: Къмюнити Стейдиъм 
Дата: 28.09.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Брентфорд пострада за втори пореден кръг в последния си мач в английската Висша лига, срещу Тотнъм, но и това беше очаквано поради многото проблеми в състава на "пчеличките" и трудната програма, която сега се подобрява.

Уест Хем продължава да се затруднява при Хулен Лопетеги и през седмицата той получи поражение с 5:1 от Ливърпул в Купата на лигата. След 3:0 у дома от Челси преди това, мениджърът на "чуковете" вероятно вече чувства напрежение.

Брентфорд не може да разчита на Уиса, Йенсен, Нунеш, Тиаго, Хики, Хенри, Дасилва и може би Норгард. При гостите само Фюлкруг е под въпрос, наказан е Едсон Алварез.

Брентфорд вкара по най-малко 2 гола в 6 от последните 7 мача срещу Уест Хем, но сега страда в атакуващ план поради липсата на основния стрелец - Уиса. Мбеумо има задачата да създава и завършва всичко за отбора, което изглежда като лесна задача за решаване от страна на гостите.

Прогноза: Брентфорд - Уест Хем Юнайтед 1:2

 

Нотингам Форест - Фулъм 
Стадион: Сити Граунд 
Дата: 28.09.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Нотингам Форест продължава серията без загуба от старта на сезона и след последното 2:2 с Брайтън. Тимът е на завидното осмо място след пет мача, над отбори като Ман Юнайтед и Тотнъм. С две победи и три равенства формата изглежда много добре за Нуно Санто.

Фулъм взе втората си победа за сезона последно срещу Нюкасъл. На гости обаче тимът не успява да победи до момента, въпреки добрата форма и липсата на здравословни проблеми. Само Карлос Винисиус лекува травма.

При домакините ключовият Гибс-Уайт е с наказание, а травми носят Данило, Сангаре и Боли.

Прогноза: Нотингам Форест - Фулъм 1:1

 

Ипсуич - Астън Вила 
Стадион: Портман Роуд
Дата: 29.09.2024 г. 
Час: 16:00 ч. 

След труден старт за сезона, сега Ипсуич няма загуба в три поред преди тежко предизвикателство. Победата все още убягва на домакините, но забележителна игра видяхме в равенствата с Брайтън и Саутхемптън. 

Астън Вила взе пета поредна победа когато се справи с Уикъм във вторник за да продължи за купата. Вила спечели всеки свой мач на гости този сезон въпреки здравословните проблеми при Кеш, Дин, Карлос, Мингс, Камара, МакГин и Филоджин.

Ипсуич направи три поредни равенства. Вила обаче изглежда възхитително.

Прогноза: Ипсуич - Астън Вила 0:2

 

Борнемут - Саутхемптън 
Стадион: Дийн Корт 
Дата: 30.09.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

Загубата на Борнемут последно и от Ливърпул с 3:0 означава три поражения поред. Андони Ираола спечели само пет точки в кампанията до тук за пет кръга. 

Саутхемптън най-накрая достигна до първата си точка в кампанията срещу Ипсуич, но можеше да постигне и повече в този мач. Сега Джак Стивънс търпи последен мач от три наказание и скоро ще може да помогне на тима, докато Базуну остава аут тази календарна година.

"Светците" спечелиха последните си 3 визити поред до южния бряг, но в момента изглежда максимум целта им може да е равенство.

Прогноза: Борнемут - Саутхемптън 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
28