Арсенал ще прескочи Ман Сити на Етихад


И. Ангелов

Арсенал ще прескочи Ман Сити на Етихад

Манчестър Сити - Арсенал 
Стадион: Етихад 
Дата: 22.09.2024 г. 
Час: 18:30 ч. 

Манчестър Сити остана единственият отбор в топ четирите английски дивизии, който остава с перфектен рекорд от поредни победи от началото на сезона. Докато видяхме само равен в Шампионска лига срещу Интер, победите в английската лига са 13 поред, което трябва да притеснява другия кандидат за короната във Висшата лига - Арсенал.

"Артилеристите" спечелиха последното дерби с Тотнъм в лигата и след това не надвиха Аталанта в ШЛ в четвъртък, може би поради рокадите на Микел Артета и липсата на някои имена. Капитанът Мартин Йодегор продължава да липсва, но влиятелният Райс в средата е на линия.

Аут за Арсенал са още Тиърни, Томиясу, Мерино и Зинченко. Ман Сити обаче също има проблеми след като Кевин Де Брюйне бе контузен в последната среща и състоянието му засега е неясно. Аке и Боб са аут категорично. Очаква се Фил Фоден и Илкай Гюндоган да са на линия за неговото място.

В последните 13 срещи в лигата, Сити вкара по най-малко 2 гола на всеки свой съперник. Арсенал няма добър рекорд на "Етихад" въпреки нулевото равенство тук последната година. Сега може да е шансът на Артета да покаже, че този сезон той е готов да мери сили с шампиона до самия край, ако не и да го прескочи.

Прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рая
   
Салиба
Габриел
Уайт
Тимбър
Партей
Жоржиньо
Райс
Сака
Хаверц
Тросар
Фоден
Холанд
Силва
Савиньо
Ковачич
Родри
Люис
Гвардиол
Диаш
Аканжи
   
Едерсон
 
Манчестър Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 1:2

  Сподели
440