Стоук ще удържи уморените световни шампиони


.

Стоук ще удържи уморените световни шампиони

Манчестър Юнайтед подновява участието си във Висшата лига с гостуване на Стоук Сити на “Британия Стейдиъм”. “Червените дяволи” пропуснаха последния кръг, в който трявбаше да домакинстват на Уигън, тъй като имаха задача по спечелването на Световната клубна купа в Япония, която бе изпълнена успешно. За радост на Сър Алекс Фъргюсън преките конкуренти за титлата Ливърпул, Челси и Арсенал взеха само по точка. Така изоставането на шампионите от “мърсиасйдци” е 7 точки, а  това от “сините” 6. Като се вземе предвид, че Юнайтед е с два мача по-малко, които са домакинства и шансът да бъдат спечелени в голям, може да се каже, че хората на Сър Алекс са в изгодна позиция за атака на титлата през пролетта, когато обикновено ет са доста по-силни от конкурентите си.

Сега обаче Манчестър Юнайтед е уморен. Боксинг дей винаги е предлагал множество изненади, а Стоук Сити е коварен отбор, който у дома играе доста пробрано срещу грандовете и може да  устиска положителен резултат. Ливърпул и Арсенал вече се опариха от “грънчарите”. Манчестър Юнайтед пък ги победи у дома с 5:0. В последния си мач Стоук загуби с 3:0 от Блекбърн, но това беше на “Иууд парк”, защото на “Британия Стейдиъм” тимът няма загуба от 27 септември, когато отстъпи с 0:2 от Челси.

Датския вратар на Стоук Томас Сьоренсен ще играе срещу Манчестър Юнайтед, въпреки че е с контузия в ръката. Сериозни са въпросителните около участието на Дейв Китсън, Анди Грифин, Салиф Диао и Лиън Корт. Лиъм Лоурънс и Мамади Сидибе със сигурност пропускат мача.

Манчестър Юнайтед няма нови контузени след Световната клубна купа, но пък започва да тече наказанието от 4 мача на най-добрия ляв бек в света Патрис Евра.Уесли Браун ще се завърне около Нова Година, Бен Фостър тренира на облекчен режим, а Оуен Харгрийвс е аут до края на сезона. Димитър Бербатов е излекуван от вируса попречил му да вземе участие в СКК и ще се появи на терена, тъй като е по-свеж от останалите.

Фактът, че Стоук няма загуба у дома вероятно ще накара гостите да вземат мача на сериозно. Те обаче не са притиснати от нуждата да гонят трите точки на всяка цена, въпреки че ще са им добре дошли. Тимът ще е нахъсан за победа след триумфа си в Япония, но истината е, че поне засега Юнайтед играе трудно срещу бетон, какъвто е подготвил Тони Пулис.  Освен това умората от тежките пътувания ще си каже думата.

Вероятни състави:

Стоук: Сьоренсен, Сонко, Абд. Файе, Хигинботъм, Делап, Амди Файе, Олофиняна, Кресуел, Тонг, Перикард, Фуйер

Ман Юн: Ван дер Сар, О’Шей, Рафаел, Фердинанд, Видич, Андерсон, Карик, парк, Роналдо, Рууни, Бербатов

Последни 5 мача:
Стоук: ЗРРЗР
Ман Юн: ППРРП

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
43