Анонс на трети кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на трети кръг от Висшата лига

Брентфорд - Саутхемптън 
Стадион: Къмюнити Стейдиъм 
Дата: 31.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

След победата над Кристъл Палас на старта на сезона, Брентфорд очаквано отстъпи на гости на "Анфийлд" във втория кръг, но началото на кампанията дори без използването на Иван Тоуни в нападение, е обещаващо. Мбеумо и Уиса изглеждат все така добре и тимът е готов за нова победа срещу съперник, от който не е допускал гол в 3 поредни срещи.

Саутхемптън все още не е вкарвал гол в сезона, след като претърпя втора поредна загуба с 1:0 в последния кръг от Нотингам Форест. През седмицата обаче самочувствието беше подобрено с пет гола над Кардиф в Карабао къп.

Саутхемптън няма победа в 15 поредни кръга в елита. Брентфорд печелеше още преди почивката в последните 3 мача между тези отбори.

Прогноза: Брентфорд - Саутхемптън 2:0

 

Евертън - Борнемут
Стадион: Гудисън Парк 
Дата: 31.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Лошият старт на Евертън продължава след загуба с 4:0 от Тотнъм в последната седмица. Предстои да видим дали победата с 3:0 в купата на лигата през седмицата над Донкастър Роувърс от четвъртото ниво ще помогне на самочувствието.

Борнемут направи поредно равенство 1:1 с Нюкасъл във втория кръг. "Черешките" отпаднаха от Купата през седмицата защото срещнаха противник от елита в лицето на Уест Хем. 

Евертън спечели 6 от последните 7 домакинства срещу Борнемут, като в последните 2 не допусна и гол. В момента обаче изглежда ролите могат да се обърнат заради формата на домакините.

Прогноза: Евертън - Борнемут 1:2

 

Ипсуич - Фулъм 
Стадион: Портман Роуд
Дата: 31.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Изненадващо Ипсуич поведе срещу Манчестър Сити в последния кръг на Висшата лига, но след това допусна 4 пъти за да загуби. След трудната програма пред Киеран МакКена, сега той може да гледа към опоненти от по-ниска класа за възможност за точки.

Фулъм загуби на старта от Ман Юнайтед, но успя да надвие Лестър с 2:1 за да започне събирането на точки. Марко Силва ще цели поредни победи и повдигане на увереността, за което съставът му изглежда готов защото няма никакви проблеми с липсващи играчи.

При домакините с проблеми са Бърнс, Донасиен, Кларке, Хърст и Броудхед.

Фулъм има 6 поредни победи над Ипсуич, докато Ипсуич загуби 6 от последните 7 изиграни кръга в елита.

Прогноза: Ипсуич - Фулъм 0:2

 

Лестър Сити - Астън Вила 
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм
Дата: 31.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

След като отстъпи на Фулъм в лигата, Лестър се върна към победите в Купата на лигата с 4:0 над Транмиър Роувърс. "Лисиците" нямат победа у дома в 3 поредни мача с Астън Вила, който изглежда все по-силен напоследък. 

Астън Вила започна сезона с победа над Уест Хем, но отстъпи на Арсенал с 2:0 последно. В тима проблемите не са много с контузиите на Кеш, Мингс и Камара.

При домакините Дака и Столарчик липсват. Джордан Аю може да стартира след попадението си в купата. 

Астън Вила изглежда във форма и новият любимец на мениджъра Унай Емери Морган Роджърс се превръща в лидер в играта, което се очаква да започне да носи резултати.

Прогноза: Лестър Сити - Астън Вила 1:2

 

Нотингам Форест - Уулвс
Стадион: Сити Граунд 
Дата: 31.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

След равенство на старта Нотингам се подобри втория кръг с победа над Саутхемптън и формата изглежда все по-добра. Срещу Уулвс обаче тимът има 4 поредни равенства във всички състезания. 

Уулвс отстъпи на Челси в може би най-атрактивния мач до тук в сезона, с което загубите поред стават две, а ако броим и миналият сезон - 5 поред в лигата. "Вълците" допуснаха по най-малко 2 гола в 8 от последните 10 кръга на Висшата лига. Загубата на Педро Нето през лятото също бе голям удар и изглежда това си личи.

Прогноза: Нотингам Форест - Уулвс 2:1

 

Нюкасъл Юнайтед - Тотнъм 
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 01.09.2024 г. 
Час: 15:30 ч.

Нюкасъл стигна до дузпи през седмицата за да прогресира в Купата на лигата. В трите си официални срещи през сезона до тук тимът вкара от игра само 1 гол, и изглежда Александър Исак не се намира в оптимална форма, докато заместникът му Калъм Уилсън е контузен.

Всъщност, проблемите с липсващи имена са доста, защото Шар е наказан, а контузени са още Дубравка, Уилок, Ботман, Ласелс и Майли. Сандро Тонали обаче игра през седмицата и може да се появи в центъра като съвсем нов играч за отбора.

Тотнъм се разправи с Евертън с 4:0 в отсъствието на титулярния нов нападател Доминик Соланке. Сега освен него аут са Ришарлисон и Бентанкур, а под въпрос са Удоджи и Ван де Вен. Уилсън Одоберт впечатли от ляво на дебюта си и вероятно ще продължи като титуляр.

В настоящата форма гостите биха били фаворити, но статистиката сочи, че последните им 2 визити до Нюкасъл бяха пагубни и те допуснаха цели 10 пъти в тях общо. Затова и срещата се очаква да е отворена и равностойна.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Тотнъм 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
45