Анонс на 1-ви кръг на Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 1-ви кръг на Висшата лига

Евертън - Брайтън 
Стадион: Гудисън Парк 
Дата: 17.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Евертън се справи отлично за да запази статута си във Висшата лига последната година след като получи голямо наказание и го компенсира със страхотен дух и резултати за задържане на място над опасността. В началото на този сезон тимът обаче има малко проблеми със здравето, защото под въпрос са Брантвайте, Кийн и Гарнър, а контузии имат Коулман, Чермити и Патерсън.

Брайтън също не започва в добро състояние защото ще липсват Марч, Еступинан, Енцисо, Фербрюген и Фъргюсън, а Гилмор е под въпрос. Напусналият наставник Де Дзерби бе заменен от 31-годишният Фабиан Хурцелер, който има тежка задача в най-силното първенство.

Брайтън не успя да спечели 9 от последните си 10 мача в лигата, но изглежда тимът има нов диамант в нападение, който няма търпение да демонстрира на противниците си.

Прогноза: Евертън - Брайтън 1:2

 

Нюкасъл Юнайтед - Саутхемптън 
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк 
Дата: 17.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Нюкасъл пострада от това, че се бореше на множество фронтове в последната кампания, и завърши седми. Сега със свежест, по-добър план, и с достатъчно дълбочина, тимът отново ще атакува горните позиции. Здравето на старта обаче не е перфектно с въпросителни върху Ботман, Ласелс, Майли, Таргет, Уилсън, Тонали и Шар.

Саутхемптън се връща в елита след успехи в плейофите на Чемпиъншип, и целта е оцеляване, макар съставът да не впечатлява на хартия и да не е много различен от последния, който видяхме за тима. Тук все още се лекуват Базуну, Лалана, Стюарт и Сулемана.

Нюкасъл вкара по най-малко 2 гола в 8 поредни срещи у дома с този съперник. Това се очаква и тук.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Саутхемптън 3:0

 

Нотингам Форест - Борнемут 
Стадион: Сити Граунд 
Дата: 17.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Нотингам се спаси на косъм със 17-ата позиция в последната кампания, и с вече придобит опит ще се надява на по-добро класиране тази година. 

Борнемут се наслади на силна кампания при Андони Ираола последно за 12-то място и само на 2 точки от топ 10 позициите, но през лятото тимът се раздели с основния си играч Доминик Соланке, преминал в Тотнъм, и сега ще бъде любопитно как таранът ще бъде заменен.

Домакините са в перфектно здраве за подходящ старт. Гостите не могат да разчтитат на Юнал, Адамс, Брукс, Нето и Сенеси.

В последната среща между тези отбори именно Соланке вкара хетрик за победа с 3:2 на гостите. Борнемут има 3 поредни победи на гости на Нотингам. Сега обаче се очаква ситуацията да започне да се променя.

Прогноза: Нотингам Форест - Борнемут 1:1

 

Уест Хем Юнайтед - Астън Вила 
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 17.08.2024 г. 
Час: 19:30 ч. 

След деветата позиция последната година Уест Хем подобри състава и ще се надява да се върне на европейската сцена. Последното явяване там доказа липсата на дълбочина в един иначе качествен състав. Новият бос Хулен Лопетеги обаче действа активно през лятото и показа амбиции.

Астън Вила, междувременно, ще се готви за голям сезон с влизането в Шампионска лига за първи път от много години. Отборът показа изключителна класа в последния сезон, но предстои да видим класата в дълбочина. Последната среща с Уест Хем на този стадион завърши при 1:1.

За началото на кампанията двата тима са в добро състояние, като Едсон Алварез е аут при домакините, а проблеми при гостите имат Мингс, Камара и Олсен. 

Уест Хем не загуби в 10 поредни домакинства от "Виланите". Така може да видим старт с равенство за двата тима.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Астън Вила 1:1

 

Брентфорд - Кристъл Палас 
Стадион: Къмюнити Стейдиъм 
Дата: 18.08.2024 г. 
Час: 16:00 ч. 

Брентфорд преживя много проблеми и липсващи играчи в последния сезон за да завърши 16-ти, като наказанието на Тоуни и дългите травми на Мбеумо и Уиса бяха ключови. Сега всички основни имена са на линия и отборът изглежда застрашително в нападение, ако Тоуни не напусне както се спекулира.

Кристъл Палас бе сензацията на втората част на сезона след като Оливер Гласнер преоткри отбора. През лятото той се раздели с един от основните си играчи в лицето на Олисе, но Еберечи Езе остана и ще поеме много отговорност в предни позиции.

Палас вкара по най-малко 3 гола в последните 3 кръга на миналия сезон. С 6 победи от 7 кръга тимът е фаворит въпреки подсилването на домакините.

Прогноза: Брентфорд - Кристъл Палас 1:2

 

Лестър - Тотнъм 
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм 
Дата: 19.08.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

Лестър се върна веднага след изпадането си като спечели Чемпиъншип, но замени мениджъра си Енцо Мареска, който пое Челси, със Стив Купър, който ще има много да доказва. Той стартира без трима основни играча в лицето на Коади, Варди и Дака.

Тотнъм добави в редиците си триото Арчи Грей, Лукас Бергвал и Доминик Соланке, с които Анге Постекоглу ще се надява да подобри шансовете в топ 4. За него под въпрос сега са Ришарлисон, Форстър и Бисума. Феноменална форма в подготвителната фаза на сезона показва Кулушевски заедно с новото лице Бергвал, като и за двамата не е ясно дали ще имат титулярна роля в кампанията.

Тотнъм притежава доста по-голямо качество и дълбочина в състава си за един от новаците, който страда и от липса на основни играчи. Срещата изглежда протоколна за Постекоглу на старта.

Прогноза: Лестър - Тотнъм 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
46