Ливърпул ще стартира ударно срещу Ипсуич


И. Ангелов

Ливърпул ще стартира ударно срещу Ипсуич

Ипсуич - Ливърпул 
Стадион: Портман Роуд 
Дата: 17.08.2024 г. 
Час: 14:30 ч. 

След поредни промоции от Лига 1 през Чемпиъншип и вече в елита, Ипсуич стартира сезона по може би най-трудния начин срещу един от фаворитите за титлата. Клубът опита да е активен и конкурентен на пазара, като привлече Джейкъб Грийвс, Лиам Делап, Ариханет Мурич и Конър Таунсенд, но въпреки всичко очакванията са новакът да не оцелее един сезон сред топ отборите.

Ливърпул стартира нова ера след края на тази на Юрген Клоп. Арне Слот бе критикуван защото отборът му остава единствен без трансферна активност от всички в лигата. Съставът обаче е достатъчно дълбок и здравето е почти перфектно. Само Доминик Собослай е поставен под въпрос.

При домакините пет човека са с проблеми - Кларке, Хърст, Броудхед, Донасиен и Хъмфрис. 

Ливърпул няма загуба в 28 от последните си 31 кръга в лигата. В последните 4 тимът вкара по най-малко 2 гола на всеки съперник. Ипсуич няма победа в 12 от последните си 13 изиграни мача в елита, но статистиката не е релевантна за настоящия състав. 

В подготвителната фаза за сезона момчетата на Слот показаха, че са готови и във форма се намират Салах, Жота, Диаз, Арнолд, а Гакпо дори показа фантастично представяне на Евро 2024 преди това. Несъмнено Слот ще търси силен старт за да снеме от въпросите за качествата му в сравнение с Клоп.

Прогноза: Ипсуич - Ливърпул 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Арне Слот)
 
Алисон
   
Куанса
Дайк
Арнолд
Робертсън
Гравенберх
Алистър
Салах
Собослай
Диаз
Жота
Делап
Хътчинсън
Чаплин
Бърнс
Тейлър
Морси
Дейвис
Джонсън
Грийвс
Уулфенден
   
Мурич
 
Ипсуич (Киеран МакКена)

Обоснована прогноза: Ипсуич - Ливърпул 0:3

  Сподели
39