Ливърпул ще затвърди амбициите си с победа над Съндърланд


П. Пенков

Ливърпул ще затвърди амбициите си с победа над Съндърланд

Ливърпул - Съндърланд
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 13.08.2011
Час: 17:00
Съдия: Фил Дауд

Стадион "Анфийлд" отново отваря вратите си за предстоящият сезон в английската Висша лига. В събота от 17:00 часа Ливърпул приема Съндърланд, като мърсисайдци ще се опитат да подобрят играта си от миналата кампания, докато черните котки ще се надяват на добро началото на сезона. Блодарение на Кени Далглиш, Ливърпул успя да се завземе от огромния спад в играта си, който претърпя по време на Рой Ходжсън и така. В допълнение, прекрасната форма на Дирк Каут и Макси Родригес успя да изкачи мърсийсадци по-нагоре в класирането.

За да осъществи очакванията на феновете за новата кампания, мениджъра Кени Далглиш похрачи доста пари през летния трансферен прозорец. Той подсили халфовата линия на тима, след като си осигури подписа на Чарли Адам от Блекбърн и англичанин Стюърт Даунинг от Астън Вила. Младият играч на Съндърланд Джордан Хендерсън също намери място сред големите трансфери на Ливърпул през това лято, докато бразилския страж Александър Дони бе привлечен в клуба като заместник на титуляра Пепе Рейна. Пол Кончески напусна клуба, след като не успя да се наложи след титулярите, като се присъедини към амбициозния Лестър, който се издигна и вече се подвизава с Чемпиъншип.

Блодарение на тези инвестиции, Ливърпул ще се опита да атакува титлата във Висшата лига през предстоящата кампания. Собственикът на червените Джон Хенри вече определи Топ 4 като минимална цел пред клуба, като с това определи влизане в клуба отново в Шампионската лига, след като пропусна най-големия европейски клубен турнир в последните две години. Междувременно уругваецът Луис Суарес сподели амбицията си за спечелване на английската Висша лига с екипа на Ливърпул през новия сезон.

В първите си пет предсезонни двубоя, Ливърпул успя да отбележи общо 15 попадения, по 3 средно на мач, като те бъха съотвено срещу Гуангдонг, 11-те на Малайзия, Хъл Сити, Галатарасай и Валеренга. В последната си среща преди началото на сезона, мърсисайдци победи Валенсия с 2:0 в приятелска среща, като попаденията бяха дели на Дирк Каут и Анди Керъл.

Съперникът Съндърланд се подготвя за трудно начало през новата кампания, след като загуби няколко от ключовите си играчи през трансферния прозорец. Големият отсъстващ за черните котки е полузащитникът Джордан Хендерсън, който премина в Ливърпул за неоповестена сума, докато мениджъра Стив Брус се нуждае от ново попълнение, което да запълни липсата от напускането на Дарън Бент през януари тази година. Съндърланд също се раздели и с взете под наем футболисти като Дани Уелбек и Недъм Онуоха, който се завърна в отборите си. Стив Брус успя да се пребори с останалите клубове от Висшата лига за подписа на младият и обещаващ нападател на Ипсуич Конър Уикхам, като сумата, за която то бе привлечен в черните котки възлиза на 8 милиона паунда. Освен това бранителите Джон О'Шей и Уес Браун се присъединиха в клуба от Манчестър Юнайтед, както и халфа на Бирмингам Крейг Гарднър.
 
През миналият сезон Съндърланд започна убедително и изглеждаше, че ще може да се пребори за място в Лига Европа, но след средата на сезона и след напускането на Дарън Бент, нещата в клуба тръгнаха надолу и в края на кампания черните котки се бореха за оставането си в елита.

Бранителят на гостите Джон О'Шей ще трябва да почака преди да направи дюбют с новия си отбор. Нациоанлът на Ейре се присъедини към тима от Манчестър Юнайтед по време на летния трансферен прозорец, но получи леко разтежение по време на предсезоннната подготовка на състава и все още не е напълно възстановен. Съотборниците му Кийрън Уестууд, Уест Браун, Крейг Гарднър, Дейвид Воан, Себастиан Ларсон, Конър Уикъм и Жи Донг-Уон ще се надяват да бъдат включени в плановете на треньора Стийв Брус, докато Крейг Гарднър, Дейвид Мейлър и Фрейзър Кемблъ са аут, поради травми в колената.

Срещата със Съндърланд се явява реален тест за амбициите на Ливърпул през новия сезон. Титлата във Висшата лига и класиране за Шампионската лига са неща, които ако искаш да бъдат спечелени то трябва да се справяш с всички противници по пътя към върха. Но едва ли феновете на мърсисайдци са настроени за такъв голям успех, с оглед случилото се през последните две години. Затова след първите няколко срещи ще може да си проличи дали Ливърпул може да защити шампионските си амбции.

Прогноза: Ливърпул - Съндърланд 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

13 юли Гуандонг - Ливърпул 3:4 (Приятелска среща)
23 юли Хъл Сити - Ливърпул 3:0 (Приятелска среща)
28 юли Галатасарай - Ливърпул 3:0 (Приятелска среща)
01 август Волеренга - Ливърпул 3:3 (Приятелска среща)
06 август Ливърпул - Валенсия 2:0 (Приятелска среща)

Съндърланд:

23 юли Борусия Мьонхенгладбах - Съндърланд 0:0 (Приятелска среща)
27 юли Килмарнък - Съндърланд 2:1 (Приятелска среща)
30 юли Бърнли - Съндърланд 1:0 (Приятелска среща)
02 август Хартлипул - Съндърланд 1:3 (Приятелска среща)
06 август Хибърниан - Съндърланд 0:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Съндърланд

140 мача
62 победи за Ливърпул
29 равенства
49 победи за Съндърланд
Голова Разлика: 232:206 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.55
Равен - 3.80
Съндърланд - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.50
Равен - 3.75
Съндърланд - 7.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146