Юнайтед и Сити няма да се победят в редовното време


Т. Михайлов

Юнайтед и Сити няма да се победят в редовното време

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 07.08.2011
Час: 16:30
Съдия: Фил Дауд


Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити излизат един срещу друг в първия официален двубой от програмата на Сезон 2011/2012 в Англия. Спорът е за трофея Къмюнити Шийлд, който в момента е във витрината на „червените дяволи“. До преди няколко сезона се говореше за т.нар. проклятие на трофея, а именно – отборът, който го печелеше, не съумяваше да стане шампион в края на май. Нещата обаче коренно се промениха и в последните години именно носителят на тази незначителна купа се окичваше със златото във Висшата лига.

Шампионът Манчестър Юнайтед е рекордьор по трофеи в надпреварата, завоювайки цели 18, от които 4 са поделени. Хората на Сър Алекс Фъргюсън са фаворит и в настоящето издание, а за пръв път от доста време насам шотландецът бе доста активен на трансферния пазар и доведе на „Олд Трафорд“ Давид Де Хеа, Ашли Йънг и Фил Джоунс. Фърги нямаше избор, тъй като ключови фигури като Ван дер Сар, Пол Скоулс и Гари Невил приключиха с футбола. Очаква се още едно име да попълни халфовата линия. Голяма е вероятността това да е Уесли Снайдер от Интер.

Манчестър Сити може да се похвали само с три титли като последната от тях датира от 1972. Купата на Англия, която „гражданите“ спечелиха бе и първият им трофей от 34 години. Арабските милиарди обаче превръщат „небесносините“ в конкурент за първото място дори във Висшата лига. Нужно е единствено Роберто Манчини да се справи с напрежението и да стегне дисциплината. Любопитно е, че Сити итново похарчи средства за нападател, макар да разполага с доста такива. Трансферната бомба бе привличането на Серхио Агуеро, като в същото време не е ясно дали Карлос Тевес ще остане на „Ийстландс“. Офертите към Самир Насри от Арсенал не са спрели като той и Уесли Снайдер са потенциални попълнения към тима.

Тази година Манчестър Юнайтед предпочете Северна Америка за своята предсезонна подготовка. „Червените дяволи“ изиграха няколко контролни мача с тимове от МЛС, но най-значим бе двубоят с европейския шампион Барселона, спечелен с 2:1 само 2 месеца след загубата на финала в Шампионската лига с 1:3 също от каталунците. За мача в неделя Сър Алекс няма да може да разчита на Чичарито, който е с комоцио. Контузени са още Валенсия и Рафаел. Еквадорецът лекува травма от Копа Америка и подготовката му позакъсня. Флетчър е с вирусна инфекция, а Карик с разтежение. Те са под въпрос.

Манчестър Сити също избра Северна Америка за своята подготовка, но най-крупната контрола „гражданите“ изиграха в Дъблин срещу италианския колос Интер. Сити спечели с 3:0, което даде доста поводи на специалистите да прогнозират голямо бъдеще пред клуба. Звездата Карлос Тевес със сигурност ще пропусне мача с Юнайтед, тъй като още не е тренирал с тима, получавайки почивка след Копа Америка. Тя трябваше да приключи в четвъртък, но Манчини я удължи до понеделник, което пък увеличава спекулациите, че Тевес ще напусне. Марио Балотели се превръща в основен реализатор на „гражданите“.

Двубоят е по-скоро за забавление на зажаднелите за футбол фенове, отколкото за задължителна победа, но за щастие става дума за едно от най-свирепите градски дербита на Острова и това ще повиши напрежението и от там значимостта. Манчестър Юнайтед е лек фаворит, но вероятно по-мотивираният тим ще е този на Сити. Най-вероятният изход е равенство в редовното време и решаване на спора след дузпи.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

17 юли Клуб Америка - Манчестър Сити 0:2 (Приятелска среща)
19 юли Ванкувър Уайткепс - Манчестър Сити 1:2 (Приятелска среща)
24 юли ЛА Галакси - Манчестър Сити 1:1 (Приятелска среща)
30 юли Ирландия 11 - Манчестър Сити 0:3 (Приятелска среща)
31 юли Манчестър Сити - Интер 3:0 (Приятелска среща)

Манчестър Юнайтед:

13 юли Ню Инглънд Ревалюшън - Манчестър Юнайтед 1:4 (Приятелска среща)
20 юли Сиатъл Саундърс - Манчестър Юнайтед 0:7 (Приятелска среща)
23 юли Чикаго Файър - Манчестър Юнайтед 1:3 (Приятелска среща)
27 юли Манчестър Юнайтед - Звездите на МЛС 4:0 (Приятелска среща)
30 юли Манчестър Юнайтед - Барселона 2:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед

136 мача
37 победи за Манчестър Сити
45 равенства
54 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 193:179 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:

Манчестър Сити - 3.10
Равен - 3.30
Манчестър Юнайтед - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 3.15
Равен - 3.20
Манчестър Юнайтед - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206