Тотнъм ще пречупи Нотингам Форест


Н. Гавазов

Тотнъм ще пречупи Нотингам Форест

Тотнъм – Нотингам Форест

Стадион: "Тотнъм", Лондон

Дата: 07.04.2024 г.

Час: 20:00

Съдия: Саймън Хупър

Мениджърът на Нотингам Форест Нуно Ешпирито Санто се завръща на стария си терен в неделя вечер, когато неговите хора се изправят срещу Тотнъм в мач от 32-я кръг на Висшата лига на Англия. Домакините ще се опитат да прибавят три точки към своя актив и така да запазят шансовете си за попадане в Шампионска лига, а гостите от своя страна ще направят всичко възможно, за да вземат нещо и да си помогнат в борбата за своето оцеляване.

Тотнъм Хотспър е на пето място с 57 точки, на три точки зад четвъртия Астън Вила. Шестият Манчестър Юнайтед  е на девет точки зад "шпорите". Тотнъм спечели точка в последния си мач от Висшата лига, като завърши наравно 1-1 на Лондонския стадион срещу Уест Хем Юнайтед. Джонсън откри още в 5-та минута, а Зума изравни в средата на първата част. Противно на очакванията, други попадения не бяха отбелязани, като съперниците повече се опитваха да не загубят, отколкото да победят.

Тотнъм има 11 победи и четири загуби този сезон в 15 състезания от Висшата лига на стадион "Тотнъм Хотспър".

Що се отнася до формата, в  последните си шест сблъсъка в лигата "шпорите" спечелиха три мача, направиха едно равенство и загубиха две срещи.

Нотингам Форест постигна победа с 3-1 над Фулъм у дома в последния си мач от лигата, за да прекъсне серия от пет мача без успех, заемайки 17-то място с 25 точки и изпреварвайки 18-я Лутън по допълнителни показатели. Нотингам Форест ще се опита да се справи с лошите резултати като гост този сезон с четири равенства, девет загуби и само две победи. В момента Форест се намират в серия от пет мача без победа (0 победи, 0 равенства, 2 загуби 3). Те не са побеждавали като гост от декември 2023 г. срещу Нюкасъл Юнайтед.

Междувременно Нотингам Форест влиза в двубоя с една победа, две равенства и три загуби в последните си шест мача.

Ришарлисон (коляно), Фрейзър Форстър (крак), Райън Сесеньон (подколенно сухожилие) и Манор Соломон (коляно)са аут за домакините.

Гостите са без Тайо Авони.

Когато двата тима се срещнаха за последен път в мач от Висшата лига, Тотнъм спечели с 2:0 на терена на Нотингам Форест през декември. Ришарлисон отбеляза първи за Спърс в 47-ата минута. Точен бе и Деян Кулушевски.

Тотнъм е с предимство над Нотингам Форест напоследък с победи в пет поредни мача, датиращи от ноември 1998 г.

Очакванията са домакините да доминират и сега. Гостите два ли ще се предадат предварително и вероятно ще дадат битка на съперника си, спазвайки традициите в английския футбол, но подкрепата от трибуните и по-доброто качество на състава на домакините категорично ги определя в ролята на фаворит.

Прогноза: Тотнъм – Нотингам Форест 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Нотингам Форест (Нуно Санто)
 
Селс
   
Уилямс
Омбамиделе
Мурильо
Айна
Данило
Йейтс
Еланга
Гибс - Уайт
Хъдсън - Одой
Ъъд
Сон
Вернер
Мадисън
Джонсъм
Бисума
Бетанкур
Удоджи
Ван ден Вен
Ромеро
Поро
   
Викарио
 
Тотнъм (Анге Постекоглу)

Обоснована прогноза: Тотнъм - Нотингам Форест 1:0

  Сподели
123