Анонс на 24-ти кръг на Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 24-ти кръг на Висшата лига

Фулъм - Борнемут
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 10.02.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Последното равенство на гости в Бърнли означава, че Фулъм няма победа в 6 поредни срещи във всички турнири. Тимът на Марко Силва държи 13-ата позиция в момента и това е точка зад противника от този кръг, като домакините имат и мач повече.

Борнемут направи поредни равенства 1:1 в лигата с Уест Хем и Нотингам Форест. Тимът ще търси първата си победа от коледния ден. Филип Билинг обаче ще търпи първи от 3 мача наказание тук.

Борнемут не загуби 10 от последните 11 мача срещу Фулъм. В последните 3 от тях "черешките" вкараха по най-малко 2 гола на този съперник.

Прогноза: Фулъм - Борнемут 1:2

 

Лутън - Шефилд Юнайтед
Стадион: Кениуърт Роуд
Дата: 10.02.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Лутън набра скорост и вече няма поражение в 6 поредни мача, като по форма тимът се нарежда в топ 4 в последните 6 кръга. "Шапкарите" обаче са само точка над опасността макар да имат и мач по-малко от Евертън, който 18-ти.

Шефилд спечели само два пъти в кампанията до тук, като последно това се случи през декември срещу ранения тогава Брентфорд. Така тимът е на дъното в класирането и има само 10 точки, два пъти по-малко от съперника.

Лутън направи 3 поредни равенства у дома срещу Шефилд във всички турнири. Гостите обаче допуснаха по най-малко 2 гола в последните 5 кръга от лигата, и ще са аутсайдер тук.

Прогноза: Лутън - Шефилд Юнайтед 2:0

 

Тотнъм - Брайтън
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 10.02.2024 г.
Час: 17:00 ч.

След равенството на "Гудисън" последно Тотнъм се намира на поредица от 4 кръга без загуба. Последното поражение обаче бе през декември именно от съперника в този кръг. Тимът на Постекоглу държи пето място в момента, 6 точки над Ман Юнайтед и само 2 зад топ 4 и Астън Вила.

След излагацията 4:0 от Лутън, Брайтън се съвзе с успех над Кристъл Палас последно. "Чайките" все още са на осмата позиция и на 2 точки над Нюкасъл. Марч, Енцисо, Фелтман, Милнър и Адингра продължават да липсват.

При домакините проблемите изчезват и сега аут са само Соломон и Сесеньон, като Ло Селсо е под въпрос. Капитанът Сон се завърна от азиатската купа и предстои да видим кога ще заиграе и дали ще измести Ришарлисон от нападението във формата на живота на бразилеца (9 гола в последните 8).

Тотнъм вкара по най-малко 2 гола в 8 поредни кръга. "Шпорите" имат и 8 победи в 9 мача с Брайтън.

Прогноза: Тотнъм - Брайтън 2:1

 

Уулвс - Брентфорд
Стадион: Молиню
Дата: 10.02.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс продължава прекрасната форма и вкара 4 гола на Челси в Лондон последния кръг. По този начин "вълците" прескочиха тима на Маурисио Почетино и в класирането за да достигнат горната половина на таблицата.

След завръщането на Иван Тоуни, Брентфорд се подобри, но и продължава да страда. "Пчеличките" последно поведоха на Ман Сити, но бяха потопени от хетрик на Фил Фоден. Така тимът на Томас Франк има само 1 победа в последните 11 във всички турнири.

Уулвс няма никакви здравословни проблеми, докато при гостите липсват Уиса, Ониека, Годос, Мбеумо, Хенри, Хики и Шаде. 

Брентфорд загуби 7 от последните 8 кръга. В последните 6 допусна по най-малко 2 гола. Това е и четвъртият мач между тези отбори за 42 дни. В трите до тук Уулвс спечели два пъти и вкара 8 гола срещу 4 на противника, макар Тоней да има как да поправи това.

Прогноза: Уулвс - Брентфорд 2:2

 

Нотингам Форест - Нюкасъл
Стадион: Сити Граунд
Дата: 10.02.2024 г.
Час: 19:30 ч.

Нотингам няма победа в последните си 3 мача след последния равен с Борнемут. Тимът на Нуно Санто обаче обърна Нюкасъл в обратната среща на гости през декември, макар тогава противникът да бе уморен от наситения график и няколкото състезания.

Нюкасъл последно бе задържан от Лутън в изключителния трилър 4:4. Еди Хау се намира само на 2 точки от това да пропадне до долната половина, като за това вина може да има именно наситения декемврийски график и участието на много фронтове, което доведе до безброй контузени. Сега аут остават Поуп, Жоелинтон, Таргет, Андерсон, Уилок, Исак, Тонали, Ласелс и може би Гордън, който се контузи последно и е под въпрос.

Нюкасъл обаче вкара по най-малко 2 гола в 4 поредни кръга. Ако тимът се справи със силното нападение на противника победата е постижима в този случай.

Прогноза: Нотингам Форест - Нюкасъл Юнайтед 1:2

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243