Анонс на 23-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 23-ти кръг от Висшата лига

Евертън - Тотнъм
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 14:30 ч.

Евертън опитваше, но така и не сломи защитата на Фулъм в последния си мач във вторник, с което вече няма победа в пет мача. Така "карамелите" отново попаднаха в опасната зона след като с изумително представяне бяха по пътя към средата на таблицата дори след десетте точки наказание от по-рано в сезона. В тима има и проблеми с липсващи играчи.

Тотнъм няма загуба в три мача и последната победа с 3:2 над Брентфорд в сряда показа добра форма. Все повече имена се завръщат в състава и с Джейми Мадисън в игра нападението се подобри изключително. Последните пет визити до "Гудисън" обаче бяха равенства.

Тотнъм вкара по най-малко 2 гола в 7 поредни кръга от Висшата лига. Ако домакините не отговорят на това те ще следва да отстъпят.

Прогноза: Евертън - Тотнъм 1:2

 

Нюкасъл Юнайтед - Лутън
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 17:00 ч.

След отслабената форма при битката на много фронтове в края на 2023, след като графикът се разреди Нюкасъл спечели 3 от последните си 4 мача във всички турнири. Последната победа над Астън Вила бе изключително силна, и съставът на Еди Хау отново показва качество след като по-рано стана ясно, че му липсва само дълбочина и умората си каза думата в наситения декември.

Лутън също постигна три поредни победи след последното 4:0 над Брайтън през седмицата. Елая Адебайо вкара хетрик за първи път в кариерата си за да помогне на "шапкарите". Преди коледа тези отбори се срещнаха и Андрос Таунсенд направи разликата за победата на гостите с 1:0 пред своя публика, за което домакинът ще иска да мъсти сега.

Хау продължава да има проблеми с липсите на Тонали, Жоелинтон, Поуп, Таргет, Андерсон и Уилок, като под въпрос са още Исак, Барнс, Уилсън и Ласелъс. При гостите с проблеми са Локиър, Накамба, Андерсен, Менги и Браун.

Нюкасъл вкара по най-малко 2 гола в 3 поредни кръга. С публиката зад гърба си тимът ще е фаворит тук.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Лутън 2:1

 

Брайтън - Кристъл Палас
Стадион: АМЕКС
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 17:00 ч.

След 6 мача без поражение Брайтън бе ударен тежко от Лутън последно с 4:0 на "Кениуърт Роуд". Макар да държи 8-мо място в таблицата, тимът на Де Дзерби има само 3 победи в 16 кръга в лигата, което не е добра форма.

Междувременно Кристъл Палас посрещна ключови играчи обратно и подобри играта значително. След като в три мача не бе вкарвал гол тимът на Рой Ходжсън обърна Нотингам последно след като в игра се върнаха Олисе и Езе в нападение, и двамата имаха заслуги и за трите гола на отбора си.

4 от последните 5 мача между тези отбори бяха равенства 1:1, което може да се случи и в този ден макар проблемите в лазарета на домакините да са значителни - Митома и Адингра са с националите, а проблеми имат Фати, Милнър, Енцисо, Марч и Фелтман. Затова и Брайтън не вкара гол в последните 3 кръга.

Прогноза: Брайтън - Кристъл Палас 0:1

 

Бърнли - Фулъм
Стадион: Търф Моор
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Последната победа на Бърнли във всички състезание бе именно срещу Фулъм на 23-ти декември. От тогава тимът загуби 4 от петте изиграни срещи.

Фулъм също се затруднява в новата година. "Котиджърс" нямат победи в последните си пет мача и напуснаха ФА Къп и Купата на лигата в това време. Надеждите са привличането под наем на Броха от Челси да подобри нападението, тъй като Фулъм не успя да вкара гол в 5 от последните 6 кръга.

Бърнли вкара по най-малко 2 гола на Фулъм в 7 от последните 8 мача между тези отбори.

Прогноза: Бърнли - Фулъм 2:2

 

Шефилд Юнайтед - Астън Вила
Стадион: Брамал Лейн
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 19:30 ч.

Въпреки че поведе два пъти, Шефилд отстъпи на Кристъл Палас с 3:2 през седмицата и така остана със само 2 победи за сезона на последното 20-то място в класирането. В обратната среща на "Вила Парк" обаче "остриетата" взеха точка от Вила и прекратиха поредицата на Унай Емери от 15 поредни победи у дома.

Астън Вила влоши играта напоследък и няма победа в три поредни мача насред всички състезания. Последната загуба от Нюкасъл с 3:1 у дома е особено разочароваща. Гостите обаче остават в битката за местата за Шампионска лига, но ще трябва скоро да се съвземат.

Шефилд има 3 поредни победи над Вила пред своя публика. В последните 4 кръга обаче домакините допуснаха по най-малко 2 гола от всеки съперник. Това е подходяща форма за завръщане на тима на Емери.

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Астън Вила 0:1

 

Борнемут - Нотингам Форест
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 04.02.2024 г.
Час: 16:00 ч.

Борнемут взе точка от Уест Хем на "Лондон Стейдиъм" последно, където и поведе в мача. Равенството обаче означава, че "черешките" нямат победа в три поредни кръга.

Загубата 2:1 от Арсенал означава, че Нотингам Форест загуби поредни срещи в лигата. Въпреки победата на гости на Нюкасъл около коледа, този тим има четвъртия най-слаб рекорд като гост. В тима липсва Ориги и редица още играчи заради национални ангажименти.

Борнемут няма загуба в 7 поредни мача с Нотингам във всички турнири. Формата на нападението ще докаже, че онова 4:0 от Ливърпул е било просто временна спънка по пътя на отбора.

Прогноза: Борнемут - Нотингам Форест 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
252