Анонс на 21-ви кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 21-ви кръг от Висшата лига

Брентфорд - Нотингам Форест
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 20.01.2024 г.
Час: 19:30 ч.

Брентфорд най-накрая посреща след дългото наказание нападателя Иван Тоуни обратно след като той отсъства от месец май. В подготовката за срещата той игра за втория отбор и вкара хетрик и несъмнено ще подобри тима на Томас Франк, който няма победа в 7 поредни мача и напусна ФА Къп през седмицата.

Нотингам Форест няма загуба в 4 поредни мача и във ФА Къп надви Блекпул. Миналата година това гостуване бе загубено от Форест и именно Тоуни реши срещата тогава. И в двата тима обаче има прекалено много липсващи имена. При гостите това са Орие, Кояте, Боли, Сангаре, Ниакате, Айна, Ориги, Фелипе, Ауони и Еланта.

При домакините аут са Уиса, Ониека, Годос, Норгард, Хенри, Мбеумо, Хики, Шаде и може би Айер.

Брентфорд загуби 5 поред, но завръщането на най-силния играч от последния сезон ще има значение.

Прогноза: Брентфорд - Нотингам Форест 1:0

 

Шефилд Юнайтед - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Брамал Лейн
Дата: 21.01.2024 г.
Час: 16:00 ч.

Шефилд Юнайтед почива от повече от две седмици и се готви за този мач заради ранния си прогрес във ФА Къп. "Остриетата" обаче нямат победа в 4 кръга в лигата, в които спечелиха само точка.

Уест Хем отпадна от ФА Къп заради Бристол Сити през седмицата и това означава липса на победи в 3 мача. За това оправдание може да се търси в редицата липсващи имена, сред които може и да остане ключовия Боуен.  Бенрахма е с наказание, Агерд и Кудус са с националите си, а контузии имат Пакета и Антонио.

Без нападатели задачата на гостите може да е трудна, но поне защитата на тима показва 4 поредни сухи мрежи в първенството. Шефилд не спечели в 18 от последните 20 кръга. Уест Хем няма допуснат гол от Шефилд в 3 поредни срещи.

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Уест Хем Юнайтед 0:1

 

Брайтън - Уулвс
Стадион: АМЕКС
Дата: 22.01.2024 г.
Час: 21:45 ч.

Брайтън няма загуба в последните си 4 срещи насред всички турнири, а у дома тимът няма загуба от края на септември. "Чайките" преминаха и през Стоук Сити във ФА Къп преди 2 седмици, като в последния си мач в лигата видяхме равен с Уест Хем.

Уулвс спечели последните си 3 мача и също прогресира през Брентфорд във ФА Къп през седмицата. В обратната среща през август когато "вълците" не бяха в тази форма, те отстъпиха на Брайтън с 4:1. Сега обаче виждаме липса на ключовия Хи-Чан Хуан заедно с Аит-Нури, Траоре, Ото и Гомеш.

При домакините с проблеми са Фати, Фелтман, Енцисо, Лампти, Митома, Адингра, Марч и Жулио.

Уулвс вкара по най-малко 2 гола в 3 поредни кръга. Брайтън ще трябва да отговаря на това предизвикателство.

Прогноза: Брайтън - Уулвс 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
300