Анонс на 20-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 20-ти кръг от Висшата лига

Астън Вила - Бърнли
Стадион: Вила Парк
Дата: 30.12.2023 г.
Час: 17:00 ч.

След като пропусна две добри възможности да оглави Висшата лига, Астън Вила приема един от опашкарите в първенството и вероятно ще подобри класирането си отново.

Бърнли направи голяма победа наскоро над Фулъм, но бе свален на земята от Ливърпул и загубата 2:0 на собствен терен. В тима почти няма здравословни проблеми за разлика от състава на домакините.

Унай Емери няма да разчита на наказаният Камара, както и контузените Буендиа, Мингс, Олсен, Тилеманс и Траоре. Лука Дин напусна принудително последната среща и е под въпрос.

Вила направи 3 поредни равенства с Бърнли във всички турнири. Гостите дори нямат загуба от този противник в 5 поредни срещи, което ги доказва като труден съперник на тима на Емери, но той ще е пределно мотивиран да преследва челните позиции.

Прогноза: Астън Вила - Бърнли 2:1

 

Кристъл Палас - Брентфорд
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 30.12.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Кристъл Палас вече няма победа в осем последователни кръга след последната загуба и от Челси с 2:1. Тимът се намира на 15-та позиция само точка под противника си от този кръг. 

Брентфорд загуби четири поредни срещи след като ключовият Мбеумо се контузи. Тимът няма късмет този сезон след като и талисманът Иван Тоуни бе наказан в началото за десет месеца. Сега Мий също е с наказание и контузени са Мбеумо, Хенри, Хики, Шаде, Айер и Дасилва.

При домакините с проблеми са Дукуре, Уорд, Рак-Саки, Джонстън и Едоард. 

Палас има 5 поредни равенства с Брентфорд, но гостите загубиха 6 от последните 7 кръга, поради което се очаква ново поражение.

Прогноза: Кристъл Палас - Брентфорд 1:0

 

Уулвс - Евертън
Стадион: Молиню
Дата: 30.12.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс постигна поредни победи около Коледа и последно се разправи с Брентфорд за да доближи горната половина на таблицата. Тимът влиза в този кръг наравно с Челси на 10-ата позиция. 

След четири поредни победи Евертън загуби три поред във всички турнири, но показа добър футбол във всеки случай, включително в последния кръг срещу Ман Сити. След наказанието от 10 точки тимът бързо излезе от опасната зона, макар в момента да е 17-ти.

Уулвс не загуби в пет поредни срещи от Евертън и у дома ще има предимството.

Прогноза: Уулвс - Евертън 1:1

 

Тотнъм - Борнемут
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 31.12.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Тотнъм бе на поход от три победи, но той бе прекратен от ударната победа на Брайтън с 4:2, в която "шпорите" все пак показаха атакуващ футбол към края. Постекоглу продължава да има безброй проблеми след като наказани и сега са Кулушевски и Бисума, а травми имат Перишич, Бентанкур, Ван де Вен, Мадисън, Сесеньон, Соломон, Ромеро и Уайтман, докато Скип е под въпрос.

При гостите проблемите също са много - Адамс, Рандолф, Кели, Траоре, Фредерикс, Маркондес, Керкез и Кук. "Черешките" обаче са във формата на сезона и в последните 7 кръга водят по представяне всички останали отбори в лигата.

Миналата година Борнемут спечели този мач с 3:2. Борнемут вкара по най-малко 2 гола в 7 поредни кръга. Изглежда това ще е ново голямо предизвикателство пред Тотнъм.

Прогноза: Тотнъм - Борнемут 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
292