Ливърпул ще прекърши Ман Юнайтед


И. Ангелов

Ливърпул ще прекърши Ман Юнайтед

Ливърпул - Манчестър Юнайтед
Стадион: Анфийлд
Дата: 17.12.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Ливърпул отслаби състава си и загуби в Европа през седмицата, но за момента запазва 100% рекорд от победи у дома в сезона. "Червените" спечелиха 11 мача на "Анфийлд" до тук, от които 7 бяха във Висшата лига. И двата тима ще помнят последното 7:0, което изглежда феновете на противника очакват отново от реакциите в медиите.

Манчестър Юнайтед загуби 3 от последните си 4 мача в подготовката за този двубой, включително последните два у дома без да вкара гол. Борнемут излезе в последния кръг и тотално надигра тима на "Олд Трафорд" за да вземе първата в историята си победа на този терен, и това може да е последният мач на Ерик тен Хаг начело, ако той отново бъде унизен.

Предпоставките за това са налице, след като той не може да разчита на цял отбор от имена в състава си и на своя капитан, който натрупа картони и ще липсва. Това е Бруно Фернандеш, който е аут заедно с контузените Касемиро, Лисандро Мартинез, Кристиан Ериксен, Маласия, Диало. Санчо е аут по ясни причини, и под въпрос са още Рашфорд, Марсиал, Маунт, Магуайър, Шоу и Линдельоф.

При домакините Матип липсва заедно с Жота, Робертсън, Тиаго и Байчетич. Мак Алистър е поставен под въпрос. 

Ливърпул не допусна гол от Юнайтед в 7 от последните 9 домакинства. Тимът на Клоп вкара по най-малко 2 гола в 12 от последните 15 кръга на Висшата лига. Юнайтед няма вкаран гол на "Анфийлд" от декември 2018 г., докато допусна 17 гола във вратата си от противника от тогава. Очаква се тази тенденция да продължи и може би да се влоши значително.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Тен Хаг)
 
Онана
   
Еванс
Варан
Далот
Регилон
Майно
МакТоминей
Амрабат
Антони
Хьойлунд
Гарначо
Диаз
Нунез
Салах
Гравенберх
Ендо
Собослай
Цимикас
Арнолд
Дайк
Конате
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 3:0

  Сподели
571