Анонс на 17-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 17-ти кръг от Висшата лига

Нотингам Форест - Тотнъм
Стадион: Сити Граунд
Дата: 15.12.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Босът на Нотингам Форест Стив Купър изглеждаше на пътя си извън клуба след загубата с 5:0 от Фулъм, но последвалото равенство 1:1 с Уулвс може да е доказало стойността му пред работодателя. Въпреки това победата липсва в 5 кръга и тимът пропадна до 16-то място, точка над Евертън.

Тотнъм прекрати поредицата от пет без победа (в които видяхме 4 загуби) след победа над видимо изморен Нюкасъл Юнайтед в последния кръг. Ришарлисон се върна от контузия за да вкара 2 гола, като капитанът Сон бе преместен в типичната си роля от ляво.

Все още за гостите проблемите с контузени са много - Перишич, Мадисън, Ван де Вен, Бентанкур, Сесеньон, Соломон, Дайър и Уайтман.

Нотингам няма победа в 11 от последните 12 кръга. Тотнъм може би намира отново играта си след кризата с контузени, като е само на 7 точки под върха и Ливърпул.

Прогноза: Нотингам Форест - Тотнъм 1:3

 

Нюкасъл Юнайтед - Фулъм
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 16.12.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Нюкасъл загуби три поредни мача за втори път през сезона след като е видно, че липсата на играчи оставя умора в титулярната постройка на Еди Хау. В лигата той се намира на 7 точки под върха и е отчаян за резултати след като напусна ШЛ през седмицата от последната позиция на "Групата на смъртта". До полувремето тимът даде всичко и водеше с гол над Милан, с което бе втори под Борусия Дортмунд в класирането и над третия ПСЖ. Милан обаче обърна изморения отбор във втората част и го запрати на дъното, продължавайки към ЛЕ.

Фулъм е един от отборите в най-добра форма в момента след 3 победи в последните 4, и 16 вкарани гола в този период. С тази форма тимът се покачи до горната половина на таблицата и с достатъчно свежест изглежда победата и тук може да се търси.

При домакините с наказание е Трипиър, под въпрос е Гордън, и аут са Тонали, Поуп, Мърфи, Андерсон, Ботман, Уилок, Барнс, Манкило и Таргет.

С толкова проблеми Фулъм ще търси четвърти пореден кръг, в който да вкара поне 3 гола. Нюкасъл има 3 поредни победи над този съперник, но в сегашните условия изглежда това ще се промени.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Фулъм 1:2

 

Борнемут - Лутън
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 16.12.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Борнемут продължи изключителната си форма с голяма победа над Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" последно. Така тимът има 4 победи в последните 5 кръга и се намира само на 2 точки от горната половина на таблицата.

Лутън се бори добре срещу Ман Сити у дома, поведе, но допусна обрат от шампиона, с което остава с една единствена победа в лигата в последните 10 и на 4 точки под безопасността. В тима Накамба е наказан в момента и е аут заедно с Каборе, Потс, Бърке и Удроу.

При домакините вероятно ще видим същия отбор от срещата с Юнайтед последно, като с проблеми продължават Рандолф, Адамс, Скот, Кели, Арънс, Траоре и Фредерикс.

Борнемут вкара по най-малко 2 гола в 5 поредни кръга. Тази форма предполага нов успех за домакините.

Прогноза: Борнемут - Лутън 3:0

 

Бърнли - Евертън
Стадион: Търф Моор
Дата: 16.12.2023 г.
Час: 19:30 ч.

Бърнли се пребори за точка в последния кръг но с 4 точки от последните 3 кръга тимът остава предпоследен, макар да бележи прогрес в играта и резултатите. Последно у дома тимът на Венсан Компани постигна ударна победа с пет гола над Шефилд Юнайтед.

Евертън се разправи с Челси последно и постигна трета поредна победа и суха мрежа. След наказанието си от 10 точки, което постави тима на дъното, сега вече дистанцията над опасната зона е 4 точки. За този кръг обаче наказани са Брантвайте и Идриса Гей, докато под въпрос са Йънг, Коулман, Гомеш и Кийн.

Бърнли не успя да спечели в 18 от последните 20 изиграни кръга. Евертън не допусна гол в 3 поредни победи и се намира в по-добрата форма, но потенциалните липсващи могат да имат значение тук.

Прогноза: Бърнли - Евертън 1:2

 

Уест Хем Юнайтед - Уулвс
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 17.12.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем отговори на унижението от Фулъм с 5:0 като надви в Лига Европа Фрайбург през седмицата с 2:0. "Чуковете" имат само 1 загуба в последните пет в лигата у дома, но и само 2 победи в този период, а използването на титулярите в Европа носи умора на тима.

Равенство 1:1 с Нотингам Форест последно означава, че Уулвс има само 1 победа в последните 4 кръга. "Вълците" имат и един от слабите рекорди на гости този сезон, като последните 3 мача извън дома бяха загубени.

Уест Хем не допусна гол в 5 от последните 7 пъти когато посрещна Уулвс. Лондончани и спечелиха 3 поредни мача с този съперник.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Уулвс 1:0

 

Брентфорд - Астън Вила
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 17.12.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Многото липсващи от отбора на Брентфорд доведе до спад в представянията и последно видяхме четвърта поредна загуба. У дома в лигата обаче тимът се представя добре и допусна само 2 загуби за кампанията.

Астън Вила няма загуба в пет срещи и този период включва победи над Манчестър Юнайтед и Арсенал. Формата на гости обаче е под въпрос след само 1 победа в последните 4.

В лагера на домакините има доста проблеми. Освен талисмана Тоуни аут са ключовият Мбеумо, Хенри, Хики, Шаде, Колинс, Айер и под въпрос - Дасилва и Йенсен. При гостите са наказани Луиз и Дин, под въпрос са Бейли и Тилеманс, а контузени са Буендиа, Мингс и Траоре.

Вила избегна загубата в 11 от последните 12 кръга. Брентфорд пък не загуби в 10 от последните 11 мача с Вила.

Прогноза: Брентфорд - Астън Вила 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
439