Челси ще се справи с Брайтън


И. Ангелов

Челси ще се справи с Брайтън

Челси - Брайтън
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 03.12.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Челси бе замесен в три последователни голови трилъра, но последно бе на грешния край на резултата когато загуби с 4:1 от Нюкасъл. У дома "сините" нямат победа в пет кръга и освен това срещу Брайтън домакините нямат успех на свой терен в три поредни мача. 

"Чайките" обаче са в затруднено положение с контузените, както е ситуацията и при тима на Почетино. В Европа през седмицата гостите постигнаха трудна победа с 1:0 над АЕК Атина, а преди това в лигата видяхме 3:2 над Нотингам Форест, първа победа след шест без успех.

Положението и в двата състава обаче е плачевно по отношение на липсващите играчи. Наказани за домакините са Кукурела и Джеймс, а за гостите - Дънк и Дахуд.

Контузени за "сините" са Чилуел, Густо, Фофана, Чуквуемека, Чалоба, Нкунку и Лавия, а при "чайките" - Фати, Уебстър, Марч, Енцисо, Уелбек, Лампти и Еступинан.

Видимо ключови хора липсват и от двете страни. Брайтън обаче няма загуба в 4 поредни гостувания въпреки проблемите си. Челси има какво да коригира в отбрана но подобрява атаката си, и има как да отговори в този момент.

Прогноза: Челси - Брайтън 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Брайтън (Роберто де Зерби)
 
Фербрюген
   
Хеке
Жулио
Фелтман
Грос
Балеба
Гилмор
Адингра
Педро
Митома
Фъргюсън
Джаксон
Стърлинг
Галахър
Палмър
Енцо
Кайседо
Колуил
Дисаси
Бадиашиле
Силва
   
Санчез
 
Челси (Маурисио Почетино)

Обоснована прогноза: Челси - Брайтън 2:1

  Сподели
312