Анонс на 13-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 13-ти кръг от Висшата лига

Нотингам Форест - Брайтън
Стадион: Сити Граунд
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 17:00 ч.

След неочаквания успех над Астън Вила с 2:0, Нотингам отстъпи на Уест Хем преди паузата за национални срещи. Така Стив Купър навлиза в този кръг от 14-ата позиция и ще се надява затрудненията при Брайтън да са продължили през почивката.

От последните си 4 мача Брайтън постигна 1:1 три пъти и междувременно в Европа успя да надвие Аякс. "Чайките" обаче не се намират в топ форма и нямат успех в 6 кръга. Това може донякъде да се обясни с многото проблеми и липсващи - Дахуд, Дънк, Милнър, Марч, Енцисо, Уелбек, Лампти, Еступинан и Фърюсън.

При домакините липсващите са малко. Нотингам и Брайтън средно си вкарват под 2.5 гола на този терен и това се е случило в 5 от последните 6 мача на "Сити Граунд".

Прогноза: Нотингам Форест - Брайтън 1:1

 

Шефилд Юнайтед - Борнемут
Стадион: Брамал Лейн
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Битката на дъното ще е голяма когато 18-ят в таблицата среща тима на 16-то място. Шефилд се радва на подобрение на формата си след като първата победа за сезона бе последвана от точка срещу Брайтън последно. 4 точки от тези два мача поставиха тима на точка от безопасността след като Евертън получи наказание от 10 точки и попадна на предпоследно място.

Борнемут спечели два мача поред след последното впечатляващо 2:0 над Нюкасъл. "Черешките" обаче все още търсят първи успех като гости в лигата и знаят, че това е добра възможност. Последната среща между тези отбори бе в Чемпиъншип и завърши без голове.

Очаква се Шефилд да отстъпи след като страда от доста проблеми в здравословен план и няма победа в 11 от последните 12 срещи.

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Борнемут 1:2

 

Бърнли - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Търф Моор
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Преди почивката за национални срещи Бърнли допусна шеста поредна загуба във всички турнири, от Арсенал. Тимът на Венсан Компани остава 20-ти и вече завижда на новопромотираните заедно с тима Лутън и Шефилд, които трупат повече точки.

Уест Хем изоставаше от Нотингам и обърна до победа с 3:2 последно, с което влиза в срещата от позиция в горната половина на таблицата."Чуковете" нямат успех в последните си 3 гостувания, което сега е шанс за подобрение.

В двата тима проблеми почти няма. Ключовият Боуен обаче е под въпрос за Дейвид Мойс и Михаил Антонио ще липсва.

Бърнли допусна по най-малко 2 гола в пет поредни кръга, които и загуби. Това е перфектен опонент за подобряване на статистиката на гостите.

Прогноза: Бърнли - Уест Хем Юнайтед 0:2

 

Лутън - Кристъл Палас
Стадион: Кениуърт Роуд
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Лутън бе на път отново да впечатли, но загуби с малко на "Олд Трафорд" преди почивката. Роб Едуардс обаче извади своите от опасната зона, без свои действия, след като Евертън бе наказан и пропадна до предпоследното място с отнети 10 точки.

Кристъл Палас загуби 3 от последните си 4 мача след като последно изигра страхотен двубой с Евертън. Опасността обаче е далеч под 13-то място на тима, а завръщането на Еберечи Езе вещае подобрение на формата.

Лутън няма победа в 6 кръга поред, като страда и в здравословен план. Така се очаква гостите да се върнат на пътя на победата.

Прогноза: Лутън - Кристъл Палас 0:2

 

Тотнъм - Астън Вила
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 26.11.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Проблемите в състава и двете поредни загуби отдалечиха Тотнъм от върха по позициониране, но Сити води само с 2 точки на Постекоглу и с по 1 точка на Клоп и Артета за момента. Надеждите на феновете на "шпорите" ще са Ливърпул и Сити да поделят точките докато техните момчета се справят на свой ред в труден мач.

Астън Вила е само на точка под противника си и също гледа челните позиции. Унай Емери има най-добрия рекорд у дома в лигата този сезон, но на гости формата не е блестяща. Тук за негово щастие домакинът е доста осакатен заради наказанията за Бисума и Ромеро, както и заради здравословните проблеми на Удоджи, Мадисън, Ришарлисон, Ван де Вен, Соломон, Ракитич, Уайтман и Сесеньон.

При гостите само Буендия, Мингс и Рамзи лекуват травми.

В последните 3 мача с участие на Тотнъм видяхме средно над 2.5 гола на мач. Важните отсъстващи принуждават Постекоглу да експериментира с отбора си и несъмнено тук пак ще ни чакат голове.

Прогноза: Тотнъм - Астън Вила 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
375