Ман Сити ще вземе дербито с Ливърпул


И. Ангелов

Ман Сити ще вземе дербито с Ливърпул

Манчестър Сити - Ливърпул
Стадион: Етихад
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 14:30 ч.

Отборите от топ две в класирането на Висшата лига несъмнено трябва да предоставят вълнуващ двубой на всички зрители. След 12 изиграни кръга Манчестър Сити води в таблицата но само с точка над Ливърпул и Арсенал. "Гражданите" бяха на поход от пет поредни победи, но последно видяхме един от историческите мачове и 4:4 с Челси в невероятен двубой.

Ливърпул продължи перфектния си рекорд у дома последно с шеста победа срещу Брентфорд преди паузата за национални срещи. В последния сезон "червените" надвиха Сити у дома и загубиха на гости, като през април Сити вкара 4 във вратата на Алисон тук.

В двата състава има някои въпросителни преди мача, след като талисмана Ерлинг Холанд се контузи по време на мач с Фарьорските острови за Норвегия и е под въпрос заедно с Нунеш, Аке и Едерсон. С контузии са Де Брюйне, Стоунс, Ковачич, Гомез.

Юрген Клоп постави под въпрос Конате, Гравенберх, Гомез и Джоунс, а с травми са още Тиаго Алкантара, Анди Робертсън и Стефан Байчетич.

Ливърпул няма загуба в 22 от последните 23 мача в лигата. Сити не е побеждавал Ливърпул в два последователни мача от 1937 г. насам, но с оглед последния мач между тези отбори и формата в момента, това е възможно сега.

Прогноза: Манчестър Сити - Ливърпул 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Матип
Дайк
Арнолд
Цимикас
Собослай
Алистър
Гравенберх
Салах
Нунез
Жота
Алварез
Халанд
Силва
Доку
Аканжи
Родри
Фоден
Гвардиол
Диаш
Уокър
   
Едерсон
 
Манчестър Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Манчестър Сити - Ливърпул 2:1

  Сподели
518