Анонс на 12-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 12-ти кръг от Висшата лига

Уулвс - Тотнъм
Стадион: Молиню
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 14:30 ч.

Уулвс отстъпи с 2:1 последно на Шефилд Юнайтед след като допусна странна дузпа в края. Този резултат означава, че Гари О'Нийл има само 1 победа от последните 4 срещи, но пък тимът му избегна загубите в пет поред преди мача с Шефилд.

Нищо не вървеше за Тотнъм в последната загуба 4:1 от Челси, където с червени картони бяха изгонени Ромеро и Удоджи, а ключови играчи се контузиха и сега са под въпрос. Това са един от играчите на сезона Джеймс Мадисън, както и Педро Поро. Иначе "шпорите" имат 4 победи от последните 6 визити тук след завръщането на "вълците" в елита през 2018 г.

И в двата тима липсват ключови имена. При домакините аут все още е Нето, както и Буено и Ходж. Постекоглу пък може би има първата си криза начело след като Удоджи и Ромеро ще липсват с наказания, а ключовият Ван де Вен се контузи и е в лазарета заедно с Уайтман, Сесеньон, Перишич, Соломон и Ришарлисон. Ако Поро, Дейвис и Мадисън не се появят, то е трудно дори да си представим как би изглеждала единайската на гостите.

Без цялата си титулярна защита и други ключови позиции, Постекоглу ще има възможност да покаже качествата си срещу един не лек съперник както се оказа този сезон за много от големите отбори.

Прогноза: Уулвс - Тотнъм 1:1

 

Кристъл Палас - Евертън
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 17:00 ч.

След три мача без успех Кристъл Палас взе точките срещу отчайващия Бърнли последно. С 15 точки домакините са на 11-то място, но те не успяха да вкарат гол в последните два мача с Евертън.

"Карамелите" пък продължиха добрата си форма след лошото начало на сезона, и бяха много близо и може би заслужаваха успеха последно с Брайтън. Шон Дайш повдигна самочувствието на момчетата си напоследък и това ще личи и сега, а проблемите с липсващи намаляват.

В последните 3 кръга видяхме средно под 2.5 вкарани гола в мачове на Евертън, което може да се очаква отново. С оглед лошата статистика на домакините срещу този отбор, везните са в полза на гостите с малък аванс в попаденията.

Прогноза: Кристъл Палас - Евертън 0:1

 

Борнемут - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 19:30 ч.

Първата победа на Борнемут във Висшата лига бе последвана от погром от Ман Сити с 6:1 последно. "Черешките" отново попаднаха в опасната зона и съперникът не е сред най-удобните за подобрение. 

След поредните победи над Манчестър Юнайтед и Арсенал, Нюкасъл загуби поредни мачове и последно отстъпи на Борусия Дортмунд в Европа. Еди Хау няма достатъчно дълбочина в състава си, а освен това почти цял отбор от неговите имена са контузени - Барнс, Исак, Ботман, Андерсон, Мърфи, Таргет, Бърн. Наказан за този мач е Бруно Гимараеш, Тонали е наказан за 10 месеца, и топ-реализатора Калъм Уилсън е под въпрос.

Нюкасъл има 5 сухи мрежи в последните 7 кръга. Борнемут загуби 5 от последните 6 и не може да е фаворит в мача, но може да се възползва от умората и липсата на ключови играчи.

Прогноза: Борнемут - Нюкасъл Юнайтед 1:2

 

Уест Хем Юнайтед - Нотингам Форест
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 12.11.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем не успя да удържи Брентфорд последно в лигата и допусна обрат до 3:2, а така и трета поредна загуба. През седмицата поне бе постигната победа с 1:0 над Олимпиакос за подобрение на самочувствието и надеждите ще са това да помогне на играта в локалното първенство.

Нотингам Форест прекрати поредицата от шест срещи без победа след като надви Астън Вила у дома с 2:0 последния уикенд. Стив Купър обаче не успя да вземе 5 от 6-те си гостувания този сезон и загуби 4 пъти в тях, което отново е статистика в полза на домакините.

Домакините имат почти цял здрав състав и само Зума е под въпрос, докато Ориги, Одой, Монтиел, Фелипе и Ууд са аут при гостите.

Уест Хем има 4 поредни победи у дома над Нотингам, поради което ще е фаворит въпреки формата в лигата.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Нотингам Форест 2:0

 

Астън Вила - Фулъм
Стадион: Вила Парк
Дата: 12.11.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Астън Вила бе в поредица от шест без загуба, но тя бе прекратена в поражението от Нотингам в неделя. Унай Емери обаче има само победи у дома в кампанията и няма да има намерение да прекрати и тази поредица в този кръг.

Фулъм вече три кръга няма успех след като късния гол на Бруно Фернандеш последно лиши тима от точка. Фулъм отстъпи и 3 пъти в последните 4 срещу Вила, което не е подходяща статистика за гостите.

Буендия, Мингс и Рамзи ще продължат да липсват за Емери, а Диоп и Адарабиойо са аут при гостите, под въпрос са още Траоре, Тете и Муниз.

Домакините са в много по-добра позиция и форма в момента, поради което се очаква победа и връщане на погледа към топ 4.

Прогноза: Астън Вила - Фулъм 2:0

 

Брайтън - Шефилд Юнайтед
Стадион: АМЕКС
Дата: 12.11.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Брайтън започна добре кампанията, но сега няма победа в пет кръга в лигата. През седмицата обаче самочувствието бе повдигнато с успех в Европа, и сега срещу последният в класирането тимът може да обърне съдбата в позитивна посока.

Шефилд може би също ще играе приповдигнато след скорошната първа победа за сезона. Тя доведе тима до 4 точки актив, който е равен с предпоследния, но повечето допуснати голове пречат за покачване в таблицата. Тук има и безброй контузени имена - Башам, Лоу, Ахмедходжич, Норингтън-Дейвис, Еган, Дейвис, Джебисон, Хамер, Брюстър и МакБърни, някои с шанс за завръщане.

При домакините проблемите също са доста с липсата на Дънк, Милнър, Марч, Енцисо, Модер, Уелбек и Лампти.

Шефилд избегна загуба от Брайтън в 6 поредни мача във всички турнири, което е любопитно. Предстои да видим дали тази статистика ще се потвърди, или домакините ще се възползват от по-добрата си позиция и състав.

Прогноза: Брайтън - Шефилд Юнайтед 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
378