Ливърпул ще доминира в дербито с Евертън


И. Ангелов

Ливърпул ще доминира в дербито с Евертън

Ливърпул - Евертън
Стадион: Анфийлд
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 14:30 ч.

След силния старт на сезона напоследък Ливърпул изпита някои проблеми и няма успех в два поредни кръга. Последно видяхме равенство 2:2 с Брайтън, който има амбиции за високо класиране. Тимът на Юрген Клоп навлиза в мача от 4-та позиция със 17 точки от 8 кръга, и с 14 поредни домакинства без поражение.

Евертън започна много слабо сезона с Шон Дайш, но бившият наставник на Бърнли изглежда успя да вкара отбора в релси с покачване до 16-то място. "Карамелите" спечелиха 3 от последните си 4 срещи във всички турнири. Сега Дайш ще бори тежка статистика, която показва, че тимът му не е вкарвал на Ливърпул нито на гости, нито у дома, от декември 2021 г. 

В двата тима има някои проблеми и в здравословен план, като при домакините наказан е Къртис Джоунс и с травми са Тиаго, Гакпо, Келехер, Робертсън и Байчетич. За гостите аут остават Али, Коулман и Гомеш.

Ливърпул няма загуба в 27 от последните 28 срещи с Евертън. Без загуба и в 18 от последните 19 кръга в лигата, очаква се "червените" да спечелят дербито с пореден номер 243 в историята.

Прогноза: Ливърпул - Евертън 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Евертън (Шон Дайш)
 
Пикфорд
   
Брайтвайте
Тарковски
Йънг
Миколенко
Гарнър
Онана
МакНийл
Дукуре
Харисън
Калвърт-Люин
Диаз
Жота
Салах
Гравенберх
Алистър
Собослай
Цимикас
Арнолд
Матип
Дайк
   
Бекер
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Евертън 2:0

  Сподели
291