Анонс на 6-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 6-ти кръг от Висшата лига

Кристъл Палас - Фулъм
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 23.09.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Кристъл Палас поведе в последния кръг срещу Астън Вила, но противникът обърна до 3:1 в крайна сметка и донесе втора загуба за сезона на Палас. Победите са също 2 от началото на сезона и 1 мач бе равен за тима, който заема средата на таблицата.

Фулъм е в идентична форма и също има 7 точки. Последната победа бе над Лутън през уикенда с гол на Карлос Винисиус във втората част. Миналата година този мач се игра в деня след Коледа и гостите спечелиха с 3:0, като сега те могат да очакват по-голямо предизвикателство.

Палас спечели последното си домакинство над Уулвс, и до тук в сезона е вкарал 2 пъти повече голове от противника си (6 срещу 3). В двата състава проблемите не са много, макар ключовият Олисе да липсва за домакините.

Прогноза: Кристъл Палас - Фулъм 1:1

 

Лутън - Уулвс
Стадион: Кениуърт Роуд
Дата: 23.09.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Лутън загуби всичките си четири изиграни мача в кампанията до тук и резонно стои на последната позиция в таблицата. Тимът вкара само 2 гола до тук и те не бяха достатъчни за актив. Може би подобрението в тима може да се види в това, че последните два мача бяха загубени с по гол разлика.

Уулвс загуби 4 от 5-те срещи при новия бос Гари О'Нийл и последно не успя да задържи аванса си в мача с Ливърпул. Преди месец тези два тима изиграха приятелски мач, в който нямаше голове, и това може да се очаква отново с оглед показаното на терена. 

Гостите са в по-добро състояние в здравословен план и имат спечелен мач в кампанията, което може да ги постави като фаворити.

Прогноза: Лутън - Уулвс 0:1

 

Брентфорд - Евертън
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 23.09.2023 г.
Час: 19:30 ч.

И двата отбора загубиха минимално последните си срещи. Брентфорд отстъпи на Нюкасъл и е на 12-то място, а Евертън очаквано падна от Арсенал, като се намира на 18-ата позиция със само 1 регистрирана точка в един от най-слабите сезони за "карамелите" до тази фаза.

Миналата година видяхме 1:1 в този мач, но в момента домакините са в много по-добро състояние, дори без Иван Тоней в тима. Въпреки неговото наказание и травмите на Дасилва, Баптисте, Хенри и Дамсгард, тимът е фаворит.

При гостите Деле Али и Коулман са аут. Евертън няма успех в пет кръга и не се очаква да предложи нещо различно.

Прогноза: Брентфорд - Евертън 2:0

 

Шефилд Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Брамал Лейн
Дата: 24.09.2023 г.
Час: 18:30 ч..

Последната среща на Шефилд с Тотнъм завърши потресаващо за тима след като противникът обърна мача с голове в 98-ата и 100-ата минути на Ришарлисон и Кулушевски. Така с 4 победи и равен до момента новакът в лигата не изглежда, че ще докаже класа за оцеляване, поне на този етап. 

Оправдание обаче биха могли да бъдат липсващите играчи, след като наказан е МакБърни, контузени са трима и под въпрос са цели 8 човека за двубоя.

Нюкасъл победи Брентфорд последно и се намира в добро здраве. След 3 загуби в лигата победата помогна за увереността в Шампионска лига, където на гости на Милан тимът взе точка при 0:0. Предстои да видим как ще се отрази на тима това да играе през седмицата.

Шефилд допусна по най-малко 2 гола в 4 поредни кръга, което е добра новина за страховитото нападение на гостите, и те са големите фаворити.

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед 0:3

 

Брайтън - Борнемут
Стадион: АМЕКС
Дата: 24.09.2023 г.
Час: 16:00 ч.

След голямата победа на "Олд Трафорд" последно в лигата Брайтън бе свален на земята в първия си европейски мач през седмицата, където отстъпи с 3:2 на гръцкия тим АЕК Атина. До момента статистиката на тима е добра и петото място - заслужено, а Де Зерби продължава да впечатлява начело.

Борнемут все още търси първа победа при новия бос Андони Ираола, който вероятно ще вземе увереност и от последното 0:0 с Челси. "Черешките" са 16-ти в таблицата след две поредни равенства. В тима обаче има някои проблеми с контузени 4 човека, докато противника е в добро здраве, макар да трупа минути.

Борнемут няма победа в 9 поредни кръга, поради което е аутсайдер в мача.

Прогноза: Брайтън - Борнемут 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
310