Уест Хем - Ман Сити: Към пета поредна победа


Н. Гавазов

Уест Хем - Ман Сити: Към пета поредна победа

Уест Хем - Манчестър Сити

Стадион: "Лондонски", Лондон

Дата: 16.09.2023 г.

Час: 17:00

Съдия: Анди Мадли

Два отбора без загуба във Висшата лига ще се срещнат днес на Лондонския стадион, където Уест Хем приема действащия шампион Манчестър Сити. "Чуковете" ще се опитат да спечелят четвърти пореден мач за първи път от две години, но "гражданите" от своя страна ще се постараят да продължат 100-процентовата си серия и да се задържат на върха.

Имаме всички основания да очакваме много емоции и голяма битка, както впрочем е всеки двубой от най-популярното първенстви на планетата.

Уест Хем стартира успешно новия сезон във Висшата лига. След равенство с Борнемут (1:1) като гост, той победи Челси (3:1) у дома, както и Брайтън (3:1) и Лутън (2:1) като гост. Подобни резултати позволяват на "чуковете" да заемат трета позиция. Разликата с опонента им е само две точки, така че победа ще им позволи да изпреварят шампиона.

Отборът имаше противоречив минал сезон. Във Висшата лига лондончани завършиха едва на 14-о място, но спечелиха Лигата на конференциите.

Към момента отборът има поредица без загуба от четири мача и една победна серия от три .

Манчестър Сити започна новия сезон както подобава на шампион. В първите четири мача от Висшата лига момчетата на Пеп Гуардиола събраха 12 точки. Манчестър Сити изглежда страхотно по отношение на реализираните положения за гол. В четири мача от Висшата лига отборът отбеляза 11 гола. Предишният двубой се оказа най-успешният за тима до момента. Манчестър Сити победи обикновено костеливия орех Фулъм у дома (5:1).

Към момента отборът има победна серия от пет мача във всички турнири, така че е очевидно.

Дейвид Мойс потвърди, че някои играчи са получили "малки удари" по време на международните си задължения, но се надява "всички да бъдат готови и на разположение" този уикенд. Смята се, че Владимир Куфал от Чехия е под съмнение, след като получи "малка" контузия, така че или Бен Джонсън , или Тило Керер могат да започнат като десен бек, докато новото попълнение Константинос Мавропанос, който лекуваше проблем със гърба, може да бъде в позиция да направи своя дебют като централен защитник, въпреки че се очаква и Зума, и Найеф Агерд да запазят местата си в събота. Джеймс Уорд-Проус беше забелязан да тренира въпреки слуховете, че се е контузил.

Що се отнася до Манчестър Сити, Джон Стоунс (мускул), Джак Грилиш (коляно) и Матео Ковачич (мускул) бяха изключени от Гуардиола и ще се присъединят към дългосрочно отсъстващия Кевин Де Брюйне (подколенно сухожилие) в лазарета, но и двамата Аке и Холанд – който отбеляза два гола на Лондон Стейдиъм при дебюта си във Висшата лига миналия сезон – са готови да играят, след като се отърсиха от удари, получени по време на международни задължения. Отсъствието на Ковачич може да доведе до дебюта на Матеуш Нунеш в центъра на полузащитата заедно с Родри , въпреки че Калвин Филипс , който започна за Англия във вторник, също ще се надява да си проправи път в първите 11 на Гуардиола.

- Уест Хем е с 12 загуби в последните 15 мача с Манчестър Сити, без победа в този период.

- Уест Хем допусна поне два гола в седем от последните осем срещи с "гражданите".

Очевиден е фаворитът, ясен е и аутсайдерът. Веднага обаче трябва да кажем, че "чуковете" имат потенциала да създадат огромни главоболия на своите гости, особено при статични положения и контраатаки. Шампионите трябва да положат огромни усилия да запазят концентрация и вероятно ще го направят под зоркия поглед на Гуардиола.

В крайна сметка пета поредна победа за "гражданите" изглежда по-вероятна, отколкото равенството, а още по-малко домакински успех.

Прогноза: Уест Хем - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Сити (Хосеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Уокър
Диас
Аканджи
Гвардиол
Родри
Нунеш
Силва
Алварес
Фоден
Холанд
Антонио
Бенрама
Пакета
Боуен
Уорд-Прайс
Алварес
Емерсон
Агуер
Зума
Куфал
   
Ореола
 
Уест Хем (Дейвид Мойс)

Обоснована прогноза: Уест Хем - Манчестър Сити 1:2

  Сподели
286