Ман Юнайтед - Брайтън: Тежък следобед за "дяволите"


Н. Гавазов

Ман Юнайтед - Брайтън: Тежък следобед за

Манчестър Юнайтед - Брайтън

Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър

Дата: 16.09.2023 г.

Час: 17:00

Съдия: Жарет Жилет

В стремежа си да се изкачи в горната част на таблицата за класиране, Манчестър Юнайтед ще се опита да спечели домакинството си на Брайтън в мач от петия кръг на Висшата лига на Англия. Миналата година обаче "червените дяволи" бяха неприятно изненадани тук, така че големият въпрос е дали домакините ще преодолеят комплекса "чайките".

Манчестър Юнайтед е на 11-о място в таблицата на Висшата лига, след като спечели шест точки в четири кръга. Въпреки факта, че това е само началото на сезона, тимът вече има две загуби. Като цяло, "червените дяволи" дават повод за критики след всеки мач. Включително след трудни победи над Уулвърхемптън (1:0) и Нотингам Форест (3:2). Специално срещу "горските", това бе истинско нервно преживяване за феновете на Манчестър Юнайтед. Противникът вкара два гола в рамките на пет минути след началния сигнал.

В последните пет мача във всички турнири, включително един приятелски, отборът постигна само две победи, така че съперникът има добри шансове поне за равенство.

Брайтън започна доста продуктивно новия сезон. "Чайките" в момента са шести, а девет точки от четири мача е добър резултат.

Брайтън изглежда страхотно по отношение на реализацията. В четири мача от Висшата лига отборът вече отбеляза 12 гола срещу съперниците си. Тимът изигра предишния си мач успешно. Брайтън спечели двубоя с 3:1 не срещу кой да е, а срещу Нюкасъл, участник в Шампионска лига този сезон.

В последните пет мача отборът допусна само една загуба, с три победи и едно равенство, което означава.

-  От кампанията 1989-90 под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън "червените дяволи" не са губили три от първите си пет мача в лигата.

- Брайтън има 4 победи и 4 загуби в последните си осем гостувания, като два от тези успехи са срещу Челси и Арсенал.

-  Брайтън отбеляза гол във всеки от последните си 15 мача като гост във Висшата лига

Антони няма да играе до второ нареждане на фона на обвиненията за домашно насилие. Санчо също не е на разположение заради конфликт с Ерик Тен Хаг. Рафаел Варан (мускул), Мейсън Маунт (подколенно сухожилие) и Софиян Амрабат (гръб) отбелязват добър напредък във възстановяването си от контузиите, но съботният мач ще дойде твърде скоро за триото, докато Люк Шоу (мускул), Тирел Маласиа (мускул), Амад Диало (коляно), Коби Маино (глезен) и Том Хийтън (прасец) остават в лазарета. "Червените дяволи" обаче бяха подсилени от завръщането на защитника Лисандро Мартинес , който се възстанови от контузия на стъпалото и вероятно ще започне като централен защитник заедно с Виктор Линдельоф.

Брайтън, междувременно, се поти за фитнеса на Фъргюсън, който се оттегли от отбора на Република Ирландия поради контузия в коляното, а 18-годишният нападател ще бъде оценен преди началото заедно с бившия играч на Ман Юнайтед Дани Уелбек, който пропусна победата над Нюкасъл с "малък проблем“; Хулио Енсисо и Якуб Модер обаче остават аут с контузии в коляното.

След като изгледаха победата срещу Нюкасъл от трибуните, новите попълнения Ансу Фати и Карлос Балеба се борят да направят своите дебюти за "чайките" на Олд Трафорд, като първият – под наем от Барселона – най-вероятно ще играе ролята на номер 10 в между звездните крила Каору Митома и Соли Марч , като последният ще се бори с Били Гилмор и Махмуд Дахуд за начало в центъра на полузащитата заедно с новоизбрания германски национал Паскал Грос.

Букмейкърите смятат Манчестър Юнайтед за фаворит, като коефициентът за победа е около 2.10. Успехът на Брайтън се оценява на 3.00, равенството на 4.00.

Нашите предположения са за оспорван сблъсък, с много динамика и голове в него. И съвсем не е ясно, дали домакините ще преодолеят комплекса Брайтън, след като "чайките" стават все по-силни като отбор и все по-костелив орех.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Брайтън 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Брайтън (Роберто де Дзерби)
 
Стийл
   
Велтман
Уебстър
Дънк
Еступинян
Грос
Гилмор
Марш
Лалана
Митома
Педро
Хьойлунд
Рашфорд
Фернандес
Гарначо
Каземиро
Ериксен
Далот
Магуайър
Линдельоф
Уан-Бисака
   
Онана
 
Манчестър Юнайтед (Ерик тен Хаг)

Обоснована прогноза: Манчестър Юнайтед - Брайтън 2:1

  Сподели
325