Челси ще надиграе Нотингам


И. Ангелов

Челси ще надиграе Нотингам

Челси - Нотингам Форест
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Миналия петък Челси постигна първата си победа за сезона, като премина с 3:0 над новопромотирания Лутън на "Стамфорд Бридж". Сините доминираха в мача от началото до края, като оставиха съперника без твърде много открити погледи към вратата на Роберт Санчес в този двубой.

Рахим Стърлинг показа най-доброто си представяне след присъединяването си от Манчестър Сити, като допринесе за победата с два гола и асистенция. Последната придобивка в атака Николас Джаксън също получи първия си гол за Челси преди осем дни.

Сега възпитаниците на Маурисио Почетино ще имат нов шанс да постигнат победа в лигата в събота следобед, когато приемат Нотингам Форест в четвърти кръг в Лондон.

Гостите започнаха силно сблъсъка срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" преди седем дни, като вкараха два ранни гола на Ман Юнайтед. Въпреки това те все пак позволиха на съперниците си да се върнат в мача и да обърнат до 3:2, отбелязвайки второто си поражение в три мача през 2023/24 г.

Положителната страна за старши треньора Стив Купър и неговите хора е, че Нотингам Форест остави солидни впечатления и в двете тежки поражения на гости, въпреки че игра с Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Освен това "червените" имат в редиците си най-добрия голмайстор в лицето на Тайво Ауони, който има три гола в три мача, включително един миналия уикенд на "Олд Трафорд".

Нотингам Форест задържа Челси в две отделни равенства в предишния сезон на Висшата лига.

Челси обаче има шест победи и две равенства в предишните осем срещи с "червените". "Сините" спечелиха 20, направиха 12 равенства и загубиха само 6 от предишните 38 домакинства срещу Нотингам Форест.

Нотингам допусна шест гола в първите три мача от сезона и сега ги очаква тежко гостуване на "Стамфорд Бридж". Имаме основания да очакваме открит мач, изпълнен с голове и шансове, като с превес е домакинът.

Прогноза: Челси - Нотингам Форест 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Нотингам Форест (Стив Купър)
 
Търнър
   
Боли
Уоръл
МакКена
Орие
Йейтс
Данило
Аина
Джонсън
Ауони
Гибс-Уайт
Джаксон
Стърлинг
Галахър
Чилуел
Кайседо
Енцо
Густо
Колуил
Силва
Дисаси
   
Санчез
 
Челси (Маурисио Почетино)

Обоснована прогноза: Челси - Нотингам Форест 3:1

  Сподели
368