Ман Сити ще пострада от Нюкасъл


И. Ангелов

Ман Сити ще пострада от Нюкасъл

Манчестър Сити - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Етихад
Дата: 19.08.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Манчестър Сити игра дузпи със Севиля за да спечели при първи опит Суперкупата на УЕФА за първи път в историята си. Това обаче означаваше полагане на усилия през седмицата срещу не лек съперник, и сега нов такъв чака при завръщането в локалната Висша лига. Миналата година ранната среща между тези отбори продуцира трилър от 3:3 и с оглед атакуващия потенциал на двете страни, това отново е възможно.

На старта на сезона Сити се разправи с новопромотирания Бърнли, а Нюкасъл вкара 5 гола на Астън Вила. Александър Исак показа невероятна форма, а дебютантите Сандро Тонали и Харви Барнс също се разписаха, вторият появил се като резерва.

Здравето в двата тима е на добро ниво, но Гуардиола отново не може да разчита на Кевин Де Брюйне, който напусна рано срещата с Бърнли. Под въпрос е Бернардо Силва, който пропусна последния мач. Като негов заместник Коул Палмър се разписа и в двата случая, в които игра този сезон.

При Нюкасъл с проблеми са Манкийо, Крафт и Уилок. 

Умората от пътуването до Гърция и тежкия финал може да има влияние при домакините, докато от показаното в първия кръг може да твърдим дори, че Нюкасъл се намира в по-добро състояние в момента. Не е изключено гостите да изненадат с победа, или да видим повторение на миналогодишното равенство.

Прогноза: Манчестър Сити - Нюкасъл Юнайтед 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Нюкасъл (Еди Хау)
 
Поуп
   
Шар
Ботман
Трипиър
Бърн
Тонали
Бруно
Жоелинтон
Алмирон
Исак
Барнс
Халанд
Грилиш
Алварез
Фоден
Родри
Ковачич
Аканжи
Уокър
Диаш
Стоунс
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Нюкасъл 2:2

  Сподели
467