Челси ще опита да изненада Ливърпул


И. Ангелов

Челси ще опита да изненада Ливърпул

Челси - Ливърпул
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 13.08.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Челси започва ерата на Маурисио Почетино с едно от най-трудните предизвикателства в лицето на Ливърпул. Миналата година "сините" спечелиха само 6 мача у дома за кампанията, което изглежда нещо лесно за подобрение като задача пред Почетино. Той промени доста състава си, но има и някои проблеми с липсващи играчи.

Ливърпул загуби някои имена през лятото, но тимът изглежда добре. В предсезонната подготовка видяхме, че може би Юрген Клоп ще разчита да вкарва повече от съперниците си тази година, след като защитата изглежда пропусклива и с недостатъчно дълбочина, но нападението е във форма.

Откъм състави, лятната суперпокупка Кристофър Нкунку е контузен заедно с Бадиашиле, Фофана, Броха и Бетинели. Мадуеке е под въпрос. Очаква се от новите попълнения Аксел Дисаси и Николас Джаксън да стартират, като и младокът Чуквуемека може да заеме номер 10.

Клоп няма да разчита на Тиаго и Байчетич поради травми. Мак Алистър и Собослай ще заемат позиции в средата на терена след летните си трансфери.

Ливърпул завърши предходната кампания с 11 поредни мача без поражение, докато Челси не спечели в 11 от последните си 12 мача преди Почетино. За "Сините" започва нов етап, с нови имена, който ще иска да покаже намеренията си от рано.

Прогноза: Челси - Ливърпул 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Конате
Дайк
Арнолд
Робертсън
Елиът
Алистър
Собослай
Салах
Гакпо
Диаз
Джексън
Мудрик
Чуквуемека
Стърлинг
Енцо
Галахър
Чилуел
Джеймс
Колуил
Дисаси
   
Кепа
 
Челси (Маурисио Почетино)

Обоснована прогноза: Челси - Ливърпул 2:2

  Сподели
845