Ман Сити ще направи втора крачка към требъл с ФА Къп


И. Ангелов

Ман Сити ще направи втора крачка към требъл с ФА Къп

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед
Стадион: Уембли
Дата: 03.06.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Манчестър Сити не спечели последните си два мача след като вдигна титлата във Висшата лига, поради желанието на Пеп Гуардиола да съхрани важните си имена и да ги използва пестеливо. Гледайки статистиката на отбора му във ФА Къп този сезон - Сити вкара 17 гола по пътя до финала и не допусна във вратата си в тези 5 мача.

Ман Сити обаче загуби 3 от последните 4 мача на "Уембли" във ФА Къп, всичките на полуфинали, като спечели последно това състезание през 2019 г.

Манчестър Юнайтед взе третото място във Висшата лига след като спечели последните 4 кръга поред, използвайки възможно най-силната си постройка с оглед многото важни контузени играчи при Тен Хаг. Освен полуфиналът с Брайтън във ФА Къп, който бе спечелен на дузпи, Юнайтед спечели останалите си 4 мача в състезанието с по 3:1.

Този сезон Юнайтед вече вдигна злато на "Уембли" когато спечели Купата на лигата през февруари. От последните си 5 финала във ФА Къп тимът има само 2 победи, последната от 2016 г.

Откъм състави, ситуацията при домакините е сравнително добра, но ключовите Аканжи и Диаш, заедно с Грилиш, са поставени под въпрос. Те пропуснаха и загубата от Брентфорд последно заради травмите си. Кевин Де Брюйне не бе в групата за онзи мач, за да е свеж тук във важен финал.

При Юнайтед основният защитник Лисандро Мартинез липсва дълго и без него тимът е по-пропусклив, а освен това основният нападател Антони Марсиал също получи поредна травма и ще липсва. В последната среща срещу Челси рано в мача на носилка бе изнесен талисманът на Тен Хаг - Антони, който ще бъде прегледан късно за определяне на състоянието. Забицер, Ван де Бек и Хийтън са другите липсващи.

Пеп Гуардиола почете в пресконференция противника си като единственият отбор, постигал требъл с ФА Къп, Висшата лига и Шампионска лига през 1999 г., като разкри амбициите си да повтори това. С финала на Шампионска лига седмица след този мач времето за възстановяване ще е достатъчно за да използва той най-силните си имена, включително Ерлинг Холанд, който счупи вече каскада от рекорди по голове. Срещу не най-силната възможна защита от противника за него ще е по-лесно да работи в този мач, като видимо от тактиката на Гуардиола, дори когато не вкарва, той увлича съперника за да освободи място за Де Брюйне и Гюндоган, които добавят голове и победи за постигане целите на отбора на всички фронтове. 

Прогноза: Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Тен Хаг)
 
Хеа
   
Варан
Линдельоф
Бисака
Шоу
Касемиро
Ериксен
Санчо
Бруно
Гарначо
Рашфорд
Холанд
Гюндоган
Брюйне
Грилиш
Родри
Стоунс
Уокър
Аке
Диаш
Аканжи
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Манчестър Юнайтед 2:1

  Сподели
553