Челси ще отстъпи на Нюкасъл


И. Ангелов

Челси ще отстъпи на Нюкасъл

Челси - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 28.05.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Сезонът на Челси приключва по трагичен начин след идването на Франк Лампард начело. Той спечели само веднъж в 11-те си опита до тук, и сега среща един то впечатляващите отбори за сезона, който току осигури и класиране в Шампионска лига. Последно срещу Манчестър Юнайтед Челси показа, че може да атакува, но не реализира достатъчно положения и отстъпи с 4:1.

Нюкасъл надигра тотално Лестър в последната си среща в понеделник, но не успя да сломи противника и взе само равен, който гарантира участие в ШЛ, но и даде шанс на Ман Юнайтед да прескочи тима на третата позиция. Тя все още е постижима ако този мач бъде спечелен и "червените дяволи" не вземат максимума в последния кръг. Въпреки всичко целите за сезона са надхвърлени и тук ще се играе без напрежение.

И в двата отбора има доста здравословни проблеми. При домакините с контузии са Стърлинг, Броха, Джеймс, Бадиашиле, Канте, Маунт, Кукурела, Чилуел, Бетинели и Ковачич, макар той да е само под въпрос. С близо цял отбор липсващи Лампард вероятно няма да има търпение договорът му да изтече след този последен мач.

При гостите аут е вратарят Поуп, Жоелинтон, Уилок, Крафт, Ласелъс, Ричи и Фрейзър. Проблемите при Еди Хау също са доста, но на този етап това не е с голямо значение.

"Синята" публика ще иска да види добро усилие у дома за да изпрати един лош сезон позитивно, но по-скоро очакванията са феновете да са разочаровани от по-добре представящ се противник.

Прогноза: Челси - Нюкасъл Юнайтед 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Нюкасъл (Еди Хау)
 
Дубравка
   
Шар
Ботман
Трипиър
Таргет
Лонгстаф
Бруно
Андерсон
Алмирон
Уилсън
Исак
Мудрик
Феликс
Мадуеке
Лофтъс-Чийк
Енцо
Галахър
Хол
Азпиликуета
Кулибали
Силва
   
Кепа
 
Челси (Франк Лампард)

Обоснована прогноза: Челси - Нюкасъл 1:2

  Сподели
364