Анонс на последния кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на последния кръг от Висшата лига

Астън Вила - Брайтън
Стадион: Вила Парк
Дата: 28.05.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Астън Вила трябва най-малко да повтори резултатите на Тотнъм и Брентфорд за да завърши на седмо място и да се класира в Лигата на конференциите в Европа догодина. "Виланите" спечелиха само 1 от последните 6 мача като цяло и сякаш формата поспадна, но у дома виждаме 6 поредни победи и само 1 допуснат гол в тях.

Брайтън осигури участие в Лига Европа след равенството 1:1 с Ман Сити последно, така че няма да играе с цел и напрежение в последния кръг. Тимът на Роберто Де Дзерби не показва постоянство като гост и спечели 3, и загуби 3 от последните 6 мача.

С домакинската форма на тима на Унай Емери и все още преследването на европейска цел, амбициите на Вила ще са по-големи за победата тук.

Прогноза: Астън Вила - Брайтън 1:0

 

Кристъл Палас - Нотингам Форест
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 28.05.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Кристъл Палас спечели 17 от възможни 27 точки от идването на Рой Ходжсън и той не загуби последните 4 у дома. Опитният мениджър преобърна съдбата на клуба бързо и постигна целите за сезона, при положение, че му липсват ключовите Заха и Миливойевич, които отсъстват и сега заедно с Шлуп, Томкинс и Фъргюсън.

Нотингам успя да осигури оцеляването си след изненадващ успех над Арсенал последно, с което тимът отчете 3 поредни кръга без поражение.Форест обаче има най-малко спечелени точки на гости този сезон от всички - 7. Проблемите с контузени остават прекалено много, както през цялата кампания.

И двата отбора нямат реална цел, поради което домакините ще са в по-добрата позиция заради публиката си, която ще искат да изпратят доволна до новата кампания.

Прогноза: Кристъл Палас - Нотингам Форест 2:1

 

Евертън - Борнемут
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 28.05.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Съдбата на Евертън е в ръцете им - с победа тимът остава във Висшата лига. В противен случай те трябва да повторят постижението на Лийдс и Лестър за оставане. На 2 точки над опасността публиката ще иска и ще даде всичко за да задържи отбора си в елита.

Борнемут загуби три поредни срещи откакто приключи постигането на целта си. Сезонът беше успешен за "черешките", които вече мислят как да надграждат през лятото. 

В двата отбора има доста проблеми, като при домакините под въпрос са Коади, Дейвис, Годфри и Миколенко, и аут още Коулман, Таунсенд, Али, Винагре, Калвърт-Люин и Патерсън. При гостите с проблеми са Фредерикс, Станислас, Таверние, Семеньо, Ротуел, Траоре и Билинг.

Евертън няма победа в 4 поредни домакинства, но се очаква да свърши работата си когато това е от най-голямо значение.

Прогноза: Евертън - Борнемут 1:0

 

Лийдс Юнайтед - Тотнъм
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 28.05.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Лийдс има нужда от победа и късмет за да се спаси. 22 от техните 31 точки този сезон бяха спечелени именно на "Еланд Роуд", който несъмнено ще е шумен и негостоприемен когато на картите са поставени съдбите на неговите любимци.

Тотнъм направи пореден ход назад с европейските си амбиции след загубата с 3:1 от Брентфорд последно, в която тимът водеше на противника на полувремето. Така виждаме само 1 победа от последните 7 кръга и неяснота в управлението на клуба. Арне Слот последно отказа да поеме работата при "шпорите", което може би показва лошата им организация и нуждата от тежки реформи и мениджър с авторитет, който да може да поеме тази тежест.

Патрик Бамфорд отново може да липсва при домакините след като напусна принудително последната среща. Под въпрос е още Родриго, и контузени остават Далас, Адамс и Синистера. При гостите с проблеми са Лорис, Бентанкур, Сесеньон, Дайър, Ромеро и Хьойберг.

С пет загуби в последните 7 кръга за Тотнъм, Лийдс очевидно ще има шанса да се спаси, но това няма да зависи в крайна сметка само от резултата тук.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Тотнъм 2:1

 

Лестър Сити - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм
Дата: 28.05.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Лестър е в опасната зона и задължително трябва да победи за да се спаси, но и трябва да се надява на загуба на Евертън, който в момента е 2 точки над тима в безопасност. Всичко освен победа означава пропадане в Чемпиъншип, а и победата също не гарантира спасение. В последния месец обаче "лисиците" нямат победи. Позитивното в случая е, че те спечелиха последния мач с Уест Хем с 2:0 в Лондон.

Уест Хем се класира на финал в Лигата на конференциите на УЕФА срещу Фиорентина, като във Висшата лига тимът няма какво да постигне повече. Поради това мениджърът вероятно ще иска да съхрани енергия и важни имена за финала, който може да спечели. "Чуковете" имат 2 победи в последните 3 срещи в лигата, включително последното 3:1 над Лийдс.

Лестър ще има желанието за победа, но проблемите и в лазарета са много. Под въпрос са Еванс, Перейра, Хол, Бертран, Ндиди и Сьоюнджу. Контузени са Джъстин, Фестергард, Ихеаначо и Уорд. Само Скамача липсва при гостите, макар под въпрос да са още Агерд и Даунс.

Прогноза: Лестър Сити - Уест Хем Юнайтед 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
348