Ман Сити ще надвие Брайтън


И. Ангелов

Ман Сити ще надвие Брайтън

Брайтън - Манчестър Сити
Стадион: Амекс
Дата: 24.05.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Брайтън надви последно Саутхемптън с 3:1 и така гарантира, че ще играе в Европа догодина, като ако клубът спечели точка от последните си два мача ще си гарантира участие в Лига Европа. Само 6 отбора от Висшата лига са допуснали по-малко голове у дома от Чайките - 20.

Манчестър Сити спечели трета поредна титла в събота след загубата на Арсенал от Нотингам Форест. Гуардиола отслаби тима си в последния мач с Челси и спечели с 1:0, а така "гражданите" поддържат и победния поход от 12 мача поред, най-дълъг за сезона. В лигата само Арсенал (12) има повече спечелени мачове на гости от Сити (11).

И сега може да се очаква Гуардиола да не разчита на най-силната си постройка за да се запази за финалите на Шампионска лига и ФА Къп, които предстоят. Здравето е почти перфектно и само Нейтън Аке е под въпрос.

При домакините аут са Марч, Модер, Сармиенто и Лампти, а под въпрос Лалана, Уебстър и Санчез.

Сити няма за какво да дава всичко в срещата, освен ако някои от играчите не търсят титулярно място или не борят рекорди. Така Брайтън, който все още има по-високи цели, може да вземе нещо от срещата, макар да е аутсайдер.

Прогноза: Брайтън - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Ортега
   
Диаш
Аканжи
Лапорте
Люис
Филипс
Родри
Гомез
Марез
Алварез
Палмър
Фъргюсън
Митома
Алистър
Енцисо
Кайседо
Грос
Еступинан
Фелтман
Колуил
Дънк
   
Стийл
 
Брайтън (Роберто де Зерби)

Обоснована прогноза: Брайтън - Ман Сити 1:2

  Сподели
384