Ман Сити няма да сбърка срещу Челси


И. Ангелов

Ман Сити няма да сбърка срещу Челси

Манчестър Сити - Челси
Стадион: Етихад
Дата: 21.05.2023 г.
Час: 18:00 ч.

Манчестър Сити може и да са шампиони до старта на този мач, но все пак Пеп Гуардиола ще иска да продължи рекорда от 16 победи у дома в 2023 г. В момента отборът му изглежда няма как да бъде спрян, особено след показаното срещу Реал Мадрид в Шампионска лига през седмицата, където тимът се разправи с настоящия европейски шампион с 4:0, както наскоро направи с подобен резултат срещу последния в класирането Саутхемптън.

Челси не успя да вземе максимума от Нотингам последно и равенството означава само 1 победа в 11 мача насред всички турнири. "Сините" загубиха последните 3 визити до "Етихад", и последната бе във ФА Къп през януари с 4:0.

Откъм състави, домакините са в почти перфектно състояние и под въпрос е само Аке. При гостите липсва може би един отбор играчи - Джеймс, Маунт, Броха, Кукурела, Бетинели, Чилуел, Канте, и под въпрос - Кулибали и Ковачич. Лампард даде шанс и на вратаря Менди последно, но негова грешка коства доста в мача и Кепа може да върне позицията си.

Пеп Гуардиола може и да използва ротация в този мач за да пази енергия в играчите си, но Ман Сити има достатъчно дълбочина за победа.

Прогноза: Манчестър Сити - Челси 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Франк Лампард)
 
Кепа
   
Силва
Бадиашиле
Чалоба
Хол
Лофтъс-Чийк
Енцо
Галахър
Мадуеке
Феликс
Стърлинг
Халанд
Фоден
Брюйне
Марез
Гюндоган
Родри
Аканжи
Стоунс
Лапорте
Диаш
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Челси 3:0

  Сподели
498