Анонс на 37-ми кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 37-ми кръг от Висшата лига

Тотнъм - Брентфорд
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 14:30 ч.

Тотнъм не върви добре към финала на сезона след като спечели само един от последните 6 мача в лигата. Рекордът у дома обаче е стабилен и показва 6 победи в последните 8 пред домашна публика. Седмото място в момента е разочароващо с оглед амбициите от преди старта на сезона.

Победата с 2:0 над Уест Хем последно означава, че Брентфорд спечели 3 от последните си 4 мача в лигата. Междувременно топ-стрелецът Иван Тоней получи наказание от 8 месеца за неразрешени залози, което ще е голям удар по клуба дори за следващата кампания.

В двата тима има проблеми - Лорис, Бентанкур и Сесеньон при домакините, и под въпрос - Танганга и Дайър. При гостите освен Тоуни контузени са Люис-Потър, Янсон, Норгард и Стракоша.

След промоцията на Брентфорд рекордът на Тотнъм срещу тях е добър с 2 победи и 2 равни от 4 срещи, като във финалната среща на миналата кампания двата тима направиха равенство тук.

Прогноза: Тотнъм - Брентфорд 1:0

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Евертън
Стадион: Молиню
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс има 3 победи и 3 загуби в последните шест. Последно тимът загуби от Манчестър Юнайтед с 2:0 и може би е ред на по-добро представяне.

Евертън в момента е на 1 точка над опасната зона и трябва да даде всичко от себе си за спасението. Само изпадналият Саутхемптън има по-малко победи в лигата от "карамелите" обаче. Напоследък формата изглежда се подобрява, особено след онова 5:1 над Брайтън на "Амекс".

По-рано този сезон двата тима се срещнаха на "Гудисън Парк" и Уулвс спечели с късен гол, но след като "вълците" вече постигнаха целта си, а гостите търсят отчаяно точки, очаква се усилие от тяхна страна. Проблемът е, че Уулвс спечели последните 3 срещи с Евертън и може да прати тима на дъното преди последния кръг.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Евертън 1:1

 

Фулъм - Кристъл Палас
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Поредни победи за Фулъм гарантираха класиране в края на сезона в горната половина на таблицата. "Котиджърс" постигнаха повече от всякакви поставени в началото на сезона цели след промоцията си, като повечето специалисти прогнозираха пропадане тогава обратно към Чемпиъншип.

Кристъл Палас беше застрашен от изпадане при Патрик Виейра, но Рой Ходжсън набързо обърна кораба на прав път и ще класира тима близо до топ 10 след изключителна серия резултати. При това тимът все още не разчита на Уилфред Заха и Лука Миливойевич.

И двата тима постигнаха целите си и няма за какво да играят, поради което може да видим освободен от напрежение мач и добро качество на играта.

Прогноза: Фулъм - Кристъл Палас 1:1

 

Уест Хем Юнайтед - Лийдс Юнайтед
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 21.05.2023 г.
Час: 15:30 ч.

През седмицата Уест Хем се класира за финала на Лигата на конференциите в Европа и с 37 точки от 15-ата позиция в таблицата все пак тимът ще трябва да търси точки и тук. Победите в последните 7 кръга са само 2, едната от които бе 1:0 над Ман Юнайтед, но в последния кръг видяхме загуба от Брентфорд.

Само Саутхемптън има по-малко победи в лигата от Лийдс, който е точка зад Евертън на 18-ата позиция и е застрашен от изпадането. Промяната в управлението може би раздвижи нещата при гостите, но това все още може да се окаже прекалено късно. Сега Фирпо е с наказание и аут са Адамс, Далас и Синистера.

Уест Хем вкара поне по 2 гола във всеки от последните 6 мача с Лийдс. Очаква се гостите да дадат всичко от себе си за спасение и това е една от последните възможности те да търсят това, което ще донесе голове.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Лийдс Юнайтед 2:2

 

Брайтън - Саутхемптън
Стадион: Фалмър Стейдиъм
Дата: 21.05.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Брайтън е на шесто място, но преживява турбулентен финал на сезона с разнообразни резултати, победи и загуби. Последното 4:1 от Нюкасъл доказа това. Тимът чака финала на сезона и вероятно мисли за подсилването на дълбочината с оглед участието в Европа догодина.

Загубата от Фулъм последно за Саутхемптън означаваше изпадане в Чемпиъншип. Тимът игра по-добре този сезон като гост, отколкото у дома, но в последните 6 визити няма успех. Въпреки това сега е моментът някои играчи да се докажат ако търсят трансфери в елита за догодина.

И двата отбора имат доста проблеми с липсващи играчи. При домакините с проблеми са Лалана, Марч, Уебстър, Модер, Сармиенто, Лампти, Санчез, Колуил и Фелтман, а при гостите - Адамс, Ливраменто, Кочап, Перо, Салису и Лариос.

Очаква се Брайтън да преодолее тежките загуби напоследък когато излиза срещу последния.

Прогноза: Брайтън - Саутхемптън 2:1

 

Нюкасъл Юнайтед - Лестър Сити
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 22.05.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Нюкасъл се наложи с 4:1 над Брайтън през седмицата за да излезе на трето място 3 точки над Манчестър Юнайтед и с мач повече. "Свраките" са вкарали 19 гола в последните шест кръга, и формата на Калъм Уилсън след завърщането му от контузия е феноменална.

Лестър е в опасност от изпадане от 19-ата позиция и спасението е на 2 точки дистанция в момента, но тя може да се увеличи до понеделник. Тимът ще е отчаян да вземе точки, но контузени са Джъстин, Фестергард, Ихеаначо, Уорд и под въпрос - Сьоюнджу, Бертран и Дюзбъри-Хол.

При домакините също има играчи с травми - Уилок, Крафт, Ласелъс, Лонгстаф, Ричи, Фрейзър, Мърфи и Жоелинтон.

В момента Нюкасъл показва страховита голова форма, срещу която не изглежда в момента може да се изправи отбор от дъното.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Лестър Сити 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
583