Анонс на 36-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 36-ти кръг от Висшата лига

Лийдс Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 13.05.2023 г.
Час: 14:30 ч.

Тези два тима се срещат след загуби от топ 2 отборите в лигата последно. Лийдс с победа може да достигне 16-ата позиция преди срещите на преките съперници на дъното, но с 30 точки до момента и на 19-та позиция, позитивите в сезона са малко и шансовете за оцеляване също.

Нюкасъл почти гарантира участието си в ШЛ догодина но загуби последно за само втори път пред своя публика. На гости "свраките" са втори по най-малко допуснати голове с 16, и Лийдс се изправя пред един от най-тежките възможни съперници толкова малко преди края и когато трябва да търси спасение.

Предстои да видим обаче Сам Алърдайс и неговият ефект над отбора. Мениджърът изрази увереност и се сравни с най-добрите треньори в лигата при идването си, като със сигурност в първото си домакинство ще търси максимума.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед 0:1

 

Кристъл Палас - Борнемут
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 13.05.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Доскоро замесени в битка на дъното, тези два тима достигнаха средата на класирането след като Кристъл Палас постигна 4 победи в 7 кръга, а Борнемут почти се спасява и математически, намирайки се на границата с 39 точки към момента.

Рой Ходжсън съживи Палас, и макар последната среща с Тотнъм да бе загубена на гости, у дома новият мениджър няма поражение в 3 поредни срещи и до края на сезона остават 2 мача пред собствена публика.

Борнемут събра 6 победи в 10 мача и след като изглеждаше кандидат за изпадане, Гари О'Нийл свърши добра работа за спасението. В момента той не може да разчита на Станислас, Фредерикс, Таверние, Траоре и Муур.

Равенството устройва и двата отбора тук, като гостите са в подем, докато домакините намалиха оборотите след постигане на целта. Ако везните ще са наклонени в нечия полза тук, то ще е за "черешките".

Прогноза: Кристъл Палас - Борнемут 1:1

 

Саутхемптън - Фулъм
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 13.05.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Саутхемптън загуби 3 кръга поред и няма победа в 10. Ако не спечели тимът на домакините ще гарантира изпадането си в Чемпиъншип за догодина. Дори да спечели всичките си срещи до края тимът ще събере 33 точки и това не гарантира спасение - дори би се оказало най-ниския актив за спасение в историята. Последно тимът не взе никакви точки от Нотингам и може би играчите са примирени със съдбата си.

Фулъм вкара пет гола на Лестър в понеделник и изглеждаше феноменално, като така прекрати поредица от 3 загуби. Като цяло "котиджърс" изиграха силен сезон и финалът в горната половина на таблицата показва това. Сега и талисманът Митрович се завръща в атаката след 8 мача наказание, но предстои да видим дали ще измести Карлос Винисиус в неговата голова форма напоследък.

Фулъм спечели последната среща между тези отбори в деня на новата година след гол на Палиня, и тук отново се очаква гостите да победят.

Прогноза: Саутхемптън - Фулъм 0:2

 

Астън Вила - Тотнъм
Стадион: Вила Парк
Дата: 13.05.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Загубите на Астън Вила от Уулвс и Ман Юнайтед удариха амбициите за европейските места, но този мач практически е за 6 точки именно в подножието на топ 4. Победа за Вила ще изравни тима с противника на 57 точки, и близката голова разлика може да има значение до края на кампанията.

Тотнъм преживява интересен сезон, ако не друго, след като Антонио Конте бе заменен за кратко от Кристиан Стелини, а сега Райън Мейсън опитва да поправи ситуацията. След последното унижение от Нюкасил при Стелини, Мейсън закрепи играта, като се върна от два пасив за точка с Ман Юнайтед, а след това преодоля пасив от 3 гола срещу Ливърпул, само за да загуби в последната секунда с 4:3. Така последва и победа над Кристъл Палас, и прогресът е виден.

Шампионска лига е твърде далеч от амбициите и на двата тима в момента, но Астън Вила ще е в по-добрата позиция в този мач, след като по събрани точки от ноември насам тимът е 11 точки над противника си. Въпреки загубите на гости при Емери, у дома той ще е уверен в нов добър резултат.

Прогноза: Астън Вила - Тотнъм 2:1

 

Брентфорд - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 14.05.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем игра в четвъртък полуфинал в Лигата на конференциите и стъпи крачка пред АЗ Алкмаар след победа в Лондон с 2:1. На крачка от финала тимът може би ще мисли повече за преиграването на гости, отколкото точно за този двубой на гости в Брентфорд.

Брентфорд надви последователно Челси и Нотингам Форест преди да отстъпи на Ливърпул минимално, като тимът в лигата показва по-добра форма от противника си, заради което и се намира на 13 точки над него на 9-та позиция.

Уест Хем е 15-ти с 37 точки, което не гарантира спасение на този етап, но с оглед битката и на втори фронт, може би "чуковете" ще искат да съхранят свежест и да не дадат максимума в този уикенд.

Прогноза: Брентфорд - Уест Хем Юнайтед 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
504