Анонс на 35-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 35-ти кръг от Висшата лига

Тотнъм - Кристъл Палас
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 06.05.2023 г.
час: 17:00 ч.

Тотнъм допусна 3 гола за 15 минути от Ливърпул в последния кръг, положи големи усилия за да се върне до 3:3, като нацели и 3 греди, но в самия край допусна гол и загуби с 4:3 изключителното зрелище, в което поне може да се каже, че Райън Мейсън поиска и получи реакция от играчите си след поредната смяна на треньорския пост.

Кристъл Палас нае Рой Ходжсън и с няколко силни мача той покачи тима на безопасна дистанция над дъното, с което изглежда той постигна задачите, поставени с назначаването му. Така и резултатите след трите му поредни победи при идването станаха разнообразни. В последния кръг тимът вкара 4 пъти на Уест Хем и допусна 3 гола.

Тотнъм има 6 поредни победи над Палас у дома. В последните 3 от тях шпорите вкараха и поне по 3 гола на този противник. Домакините обаче също са много пропускливи напоследък, и е възможно да видим доста резултатен двубой.

Прогноза: Тотнъм - Кристъл Палас 2:2

 

Уулвърхемптън - Астън Вила
Стадион: Молиню
Дата: 06.05.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс е много близо до това да гарантира спасението си, но освен това тимът ще се бори и за чест след като в последния кръг видяхме унизителна загуба на гости в Брайтън с 6:0. На 8 точки над опасната зона тимът се нуждае само от 3 точки до заветните 40.

Астън Вила се намира на 7-ма позиция след като Унай Емери постигна чудо с идването си. Последно обаче той отстъпи на Манчестър Юнайтед минимално, с което бе прекъсната изключителна серия от мачове без поражение, която сега ще се търси отново.

В двата тима няма нови липсващи играчи и ще видим типичните постройки от последните седмици. Вила все още има амбиции за европейските места, поради което се очаква да постигне победата в опит да държи Брайтън на дистанция в таблицата.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Астън Вила 0:2

 

Фулъм - Лестър Сити
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 08.05.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Фулъм спечели първата среща в сезона с Лестър минимално и благодарение на гол от Александър Митрович, но той продължава наказанието си и откакто липсва резултатите на домакините спаднаха, съответно и класирането в лигата.

Лестър продължава да страда заради многото контузени бранители този сезон, но изглежда Райън Бертран и Рикардо Перейра приближават игра. Талисманът Джеймс Мадисън пропусна дузпа последно срещу Евертън, която можеше да доведе до 3:1, и вместо това тимът излезе от срещата с 2:2 и точка, която не върши много работа в битката на дъното.

Фулъм загуби 3 кръга поред, а Лестър няма победа в 11 от последните 12. Домакините нямат реална цел в сезона до края, докато след рокада начело на мениджърския пост на Лестър се очаква подобрение.

Прогноза: Фулъм - Лестър 0:1

 

Нотингам Форест - Саутхемптън 
Стадион: Сити Граунд
Дата: 08.05.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Два отбора в опасната зона на класирането се срещат тук в крещяща нужда от точки. Саутхемптън може почти да потвърди изпадането си с лош резултат, след като 4 кръга преди края в този момент тимът е 6 точки под линията.

Нотингам загуби последния кръг от Брентфорд като допусна в 93-ата минута за да остане на 18-то място. Тимът продължава да страда от множество липсващи играчи, повече от цял отбор имена, но мач срещу пряк съперник е добра възможност за точки.

Нотингам обаче загуби 5 от последните 6 мача, точно както и Саутхемптън. Двата тима изглеждат еднакво слаби в момента, и равенство не би послужило на нито една страна.

Прогноза: Нотингам Форест - Саутхемптън 1:1

 

Брайтън - Евертън
Стадион: АМЕКС

Дата: 08.05.2023 г.
Час: 19:30 ч.

Брайтън се намира в прекрасна форма преди срещата с отбор в затруднено положение. "Чайките" нямат загуба у дома от февруари и ще продължат търсенето на европейските места в класирането.

"Карамелите" се пребориха за точка с Лестър, но с 3 загуби и 2 равни в последните кръгове те дъжат предпоследната позиция и изпадането е много близо. Този мач е задължителен за спечелване преди следващия срещу кандидат-шампиона Ман Сити. 

И в двата тима има здравословни проблеми - Лалана, Сармиенто, Лампти, Модер, Фелтман, Грос и Фъргюсън за домакините, а за гостите - Али, Винагре, Годфри, Таунсенд и Коулман.

Евертън няма победа в 7 кръга поред и не се очаква да спре Брайтън, който се намира в подем и играе много уверено, като последно надви Манчестър Юнайтед.

Прогноза: Брайтън - Евертън 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
592