Анонс на 34-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 34-ти кръг от Висшата лига

Кристъл Палас - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 29.04.2023 г.
Час: 14:30 ч.

Три поредни победи с Рой Ходжсън подобриха значително класирането на Кристъл Палас, но в последните два кръга тимът взе само точка и не вкара. Може би тимът е счел, че работата по оцеляване е свършена, но разстоянието от 8 точки математически няма да остави домакините в елита при лошо стечение на обстоятелствата.

Уест Хем е 3 точки под Палас и 5 над опасността. Домакинската форма на тима не е лоша, въпреки поражението от Ливърпул последно, и поредните победи на гости над Лийдс и Борнемут също повдигнаха духа и сякаш показаха развитие в играта в последните седмици. Здравето допринася за подобрението след като само Скамача остава аут.

При домакините е възможно да се завърне ключовият Заха, който ще премине късен преглед заедно с Андерсен.

"Чуковете" спечелиха последните си 2 мача на "Селхърст Парк" с по 1 гол разлика, и в момента показват по-добрата форма, плюс те ще имат мотивацията да застигнат противника в класирането в пряка битка за местата над дъното.

Прогноза: Кристъл Палас - Уест Хем Юнайтед 1:2

 

Брайтън - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: АМЕКС
Дата: 29.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брайтън получи втора загуба за последните 3 мача в лигата последно и така отново нарани амбициите си за класиране в европейските позиции. У дома обаче тимът се представя добре без загуба в 3 поредни мача, от които бяха спечелени 2.

Уулвс продължи да се подобрява у дома с четвърта поредна победа от пет мача и затвърждаване на позиция 8 точки над опасността. Формата на гости е притеснителна и момчетата на Хулен Лопетеги нямат победа в 5 опита.

И двата отбора имат известни проблеми с контузени играчи, но те не са нови. Брайтън не показва слаба игра или влошаване напоследък, но резултатите не се получават. Предполага се, че в един момент това ще се промени.

Прогноза: Брайтън - Уулвърхемптън Уондърърс 2:1

 

Борнемут - Лийдс Юнайтед
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 30.04.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Борнемут последно спечели важна среща срещу Саутхемптън за да застане на 7 точки над опасността. Ключови имена обаче получиха травми в този двубой и може да липсват. У дома "черешките" не успяха да вкарат гол в 2 поредни мача и допуснаха 6 в тях.

Лийдс беше много близо до победа над Лестър последно, но голям пропуск на Бамфорд остави тима на 30 точки много близо до дъното. Този отбор загуби 4 от последните 5 гостувания.

И двата тима имат нужда от всяка точка за да се доберат до спокойствие и гарантиран още един сезон в елита. Домакините са в по-добрата позиция, особено ако травмите на Таверние, Траоре, Виня и Сенеси не са сериозни.

Прогноза: Борнемут - Лийдс Юнайтед 2:1

 

Нюкасъл Юнайтед - Саутхемптън
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 30.04.2023г.
Час: 16:00 ч.

След като вкара 10 гола в последните два кръга, Нюкасъл посреща отбор, който няма победа в 8 мача. И двете страни обаче търсят победи по различни причини. Домакините за да затвърдят позицията зад лидерите Арсенал и Ман Сити, а гостите - за да съхранят някаква надежда за оцеляване и да се отлепят от дъното.

В двата лагера проблеми има, но по-сериозни са при гостите. Тук може да липсват Лариос, Салису, Перо, Ливраменто, Кочап и Беднарек.

Нюкасъл спечели с 4:1 първата среща в сезона между тези отбори, и гледайки моментната форма, можем да очакваме повторение и дори подобрение на този успех.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Саутхемптън 4:0

 

Лестър Сити - Евертън
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 01.05.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Този двубой може би ще се окаже най-важният в сезона и на двата отбора след като отборът на 19-та позиция в таблицата среща 18-я Евертън и само 1 точка ги дели в класирането. Ако Лестър спечели той може да достигне равенство по точки с Лийдс и Нотингам. Тимът на домакините спечели последната си среща пред своя публика над Уулвс и взе точка от трудна позиция с Лийдс.

За Евертън това може да е последен шанс да вземе точка от равностоен съперник. Шон Дайш стартира начело много силно, но сега тимът му няма победа в 6 кръга и нищо не върви за "карамелите". Виждаме и контузии за Коулман, Таунсенд, Али и Винагре.

При домакините аут са предимно защитници и то цял сезон - Джъстин, Перейра, Бертран, Еванс, Фестергор,  Ихеаначо.

Лестър не взе победа в 10 от последните 11 кръга. Евертън няма победа в 6. Домакините обаче изглежда вървят прогресивно по отношение на играта и ще са в по-добра позиция.

Прогноза: Лестър Сити - Евертън 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
496