Ман Сити ще превземе Арсенал с победа


И. Ангелов

Ман Сити ще превземе Арсенал с победа

Манчестър Сити - Арсенал
Стадион: Етихад
Дата: 26.04.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Три дни след като осигури място в полуфиналите на Шампионска лига, Манчестър Сити се разправи с Шефилд с 3:0 и достигна финал и на ФА Къп в събота. "Гражданите" нямат загуба в 16 поредни мача във всички състезания, в най-важната част от кампанията. Тази серия включва и победа над Арсенал на техния "Емирейтс" през февруари с 3:1, а от тогава Сити изглежда дори по-силен. Тимът на Пеп Гуардиола държи най-добрия домакински рекорд със само 1 загуба и 1 равен при 13 победи, както и държи рекорда за най-много вкарани голове у дома (50).

Арсенал направи трето поредно равенство в петък и това не бе най-добрата подготовка за най-важния мач в кампанията. След 3:3 срещу Саутхемптън тимът може да предаде първото място дори без да среща преследвача си, ако Сити спечели срещите, които има по-малко. 

Въпреки това позитивното е 10 мача без загуба за "артилеристите", което е най-дългата поредица без поражения от всички отбори в момента. Като гост Арсенал се представя по-добре от всички с 36 спечелени точки от възможни 48, както и тимът е вкарал най-много на гости - 32 гола. Тимът на Микел Артета може да се похвали и с рекорда за най-малко допуснати голове извън дома - 13.

И в двата отбора липсва титулярен защитник от основния отбор, като при Сити това е Аке, а при Арсенал - Салиба. Освен последния при Артета контузени са още Томиясу и Елнени, а Джака беше болен последно и е под въпрос.

Определено Ман Сити се намира в по-добрата форма и Ерлинг Холанд изглежда не може да бъде спрян дори от елита на Европа в ШЛ. Без Салиба в защитата на гостите неговата работа ще е по-лесна, но и Арсенал неслучайно е постигнал най-добрите показатели в нападение, играейки като гост. Предстои голямо зрелище, което най-вероятно ще реши титлата за този сезон, а везните са наклонени в полза на домакина.

Прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Холдинг
Габриел
Уайт
Зинченко
Йодегор
Партей
Джака
Сака
Жезус
Мартинели
Холанд
Силва
Грилиш
Брюйне
Марез
Гюндоган
Родри
Лапорте
Диаш
Стоунс
   
Едерсон
 
Манчестър Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 2:1

  Сподели
829