Анонс на отложените срещи от 32-ри кръг на Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на отложените срещи от 32-ри кръг на Висшата лига

Уулвърхемптън Уондърърс - Кристъл Палас
Стадион: Молиню
Дата: 25.04.2023 г.
Час: 21:30 ч.

Уулвс не успя да спечели пето поредно гостуване през уикенда в загубата 2:1 от Лестър. Така тимът остава на само 6 точки над опасността. Формата у дома обаче впечатлява напоследък и Хулен Лопетеги записа 5 победи в последните 7.

Кристъл Палас продължи поредицата без загуба на 4 срещи след последното 0:0 с Евертън у дома. В този мач и гол на Езе бе отменен за съжаление на съживения от Рой Ходжсън отбор. Миналата година гостите спечелиха този мач и сега са в добра форма и с шанс отново да успеят, въпреки че ключовият Заха продължава да липсва заедно с Клайн и Фъргюсън.

Формата у дома не е без значение и "вълците" ще се чувстват уверени в успеха. Вероятно е да видим прекрасен двубой с непредвидим изход.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Кристъл Палас 2:2

 

Астън Вила - Фулъм
Стадион: Вила Парк
Дата: 25.04.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Астън Вила вече девет кръга няма загуба и след последното 1:1 в Лондон в събота с Брентфорд. Вила не бе на най-доброто си ниво и Унай Емери ще търси и изисква подобрение, защото до момента изглежда виждахме повече от момчетата му.

Фулъм спечели поредни кръгове след 2:1 с Лийдс в събота и така шансовете за класиране в топ 6 остават. Обаче тук насреща има пряк опонент, който се намира в добра форма - Виланите имат 4 поредни победи у дома след идването на Емери. Освен това Митрович остава с наказание при гостите.

Коутиньо, Кеш, Бейли, Камара и Стийр са с проблеми при домакините, а под въпрос е и световният шампион на вратата Емилиано Мартинез.

С оглед домакинската форма везните са в полза на Вила, но представяне като това в последния кръг може да ги лиши от успеха.

Прогноза: Астън Вила - Фулъм 2:1

 

Лийдс Юнайтед - Лестър Сити
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 25.04.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Лийдс понесе трета поредна загуба и така остана на само точка над опасността. Статистиката на "Еланд Роуд" показва, че 20 от спечелените до тук 29 точки са взети пред домашната публика и това ще бъде позитивно срещу отбор в колеблива форма.

Лестър прекрати поредицата от 9 без победа с последния успех 2:1 над Уулвс, като така се отдели от опасната зона и се намира само на точка от противника си. Това ще е директен двубой от значение за оцеляването на двата отбора, а ключови хора могат да липсват при гостите, които нямат победа 5 мача на гости (4 загуби в тях).

Варди, Джъстин, Бертран, Перейра, Фестергор са контузени при "лисиците", а под въпрос са още Барнс, Еванс и Мадисън, който пропусна последно.

Това е среща, която никой от двата отбора не може да загуби. Гостите ще се надяват талисманът Мадисън да успее да се завърне навреме. С оглед проблемите в защита и от двете страни може да очакваме голове тук.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Лестър Сити 2:2

 

Нотингам Форест - Брайтън
Стадион: Сити Граунд
Дата: 26.04.2023 г.
Час: 21:30 ч.

Нотингам Форест вкара два пъти на "Анфийлд" но загуби четвърти пореден мач с 3:2 в крайна сметка. В последните 11 кръга Форест загуби 8 пъти и разнообрази тези резултати с 3 равни, поради което тимът остава на предпоследното място.

Брайтън изигра 120 минути без да вкара на "Уембли" срещу Манчестър Юнайтед, след което една сгрешена дузпа лиши тима от финала на ФА Къп, а това ще има влияние над психиката в тази първа среща след загубата на полуфинала. В лигата последно тимът надви Челси с 2:1 и противникът е подходящ за връщане отново към победите.

В двата лагера има проблеми в здравословен план, които се подобряват в последно време за Нотингам, докато освен това в лагера на Брайтън ще има и умора. Възможно е тимът в този случай да не успее да изстиска максимума въпреки удобния съперник.

Прогноза: Нотингам Форест - Брайтън 1:1

 

Саутхемптън - Борнемут
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 27.04.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Въпреки че допусна два гола в първите 15 минути от Арсенал, Саутхемптън направи изключително силен мач и взе точка след 3:3 от лидера в класирането и така поредицата без победи стана 7 мача. "Светците" взеха 10 точки у дома в сезона, което е най-малко от всички, като 10-те загуби тук също са над всички, но с представяне като последното това може да се промени.

Борнемут отстъпи тежко с 4:0 на Уест Хем в неделя, но виждаме 3 победи в последните 5 кръга за гостите. Като гости в целия сезон "черешките" имат 4 победи, 3 от които в последните 5 гостувания.

В двата тима проблемите не са много в здравословен план, като можем да видим по-голямата част от титулярите и от двете страни. Борнемут загуби резултатно, но статистиката е в полза на гостите в този случай. Саутхемптън показа подобрение и вкара три гола на лидера, и с такова представяне може да вземе победа тук.

Прогноза: Саутхемптън - Борнемут 2:2

 

Евертън - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 27.04.2023 г.
Час: 21:45 ч.

След последното 0:0 с Кристъл Палас, Евертън вече няма успех в последните си пет срещи, като спечели само 1 от последните 9. Само Лестър (15) и Саутхемптън (10) са спечелили по-малко точки у дома в лигата от "карамелите", които имат 18. 10 от тези 18 точки обаче взе Шон Дайш.

Нюкасъл спечели 6 от последните 7 кръга, като загуби 3:0 срещата с Астън Вила наскоро. След загубата обаче тимът вдигна самочувствието с рекордно 6:1 над Тотнъм, което коства на противника работата на мениджъра, и постави Нюкасъл на трето място в класирането. Като гост този сезон само Арсенал (36т.) и Манчестър Сити (30) са по-добри от "свраките" (27).

Домакините имат проблеми с наказан Холгейт и травми при Али, Коулман, Таунсенд и Винагре, поради което не се очаква да се противопоставят на летящия съперник.

Прогноза: Евертън - Нюкасъл Юнайтед 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
531