Брайтън ще стигне финал през Ман Юнайтед


И. Ангелов

Брайтън ще стигне финал през Ман Юнайтед

Брайтън - Манчестър Юнайтед
Стадион: Уембли
Дата: 23.04.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Брайтън навлиза в тази среща след като допусна само 2 загуби в последните си 10 мача във всички състезания, при 6 победи, включително над Челси с 2:1 последно. За последно "чайките" достигнаха полуфинал във ФА Къп през 2019 г., но финал тимът не е стигал от 1983 г. В последното издание на турнира победителят Ливърпул спря Брайтън в четвъртия кръг.

Манчестър Юнайтед се намира в криза поради много липсващи играчи в най-критичната фаза от сезона. Това доведе до отпадането от четвъртфиналите на Лига Европа през седмицата след общ резултат 5:2 от Севиля. Само Арсенал (14) е печелил повече пъти ФА Къп от Ман Юнайтед (12), но последно те стигнаха финал през 2018 г., когато загубиха от Челси 1:0.

Почти цял отбор от футболисти липсва за Ерик тен Хаг - Лисандро Мартинез, Рафаел Варан, Алехандро Гарначо, Дони ван де Бек, Фил Джоунс, Хари Магуайър (наказание), и под въпрос са още Марсиал и МакТоминей, които имаха проблеми в последния мач.

При домакините с проблеми са Лалана, Лампти, Сармиенто, Фъргюсън, Фелтман и Стийл.

Позитивно за Тен Хаг е завръщането на двамата най-добри за сезона Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд в игра. С тях в игра шансовете на символичния гост са много по-големи, но тимът няма достатъчно централни защитници и в момента здрав такъв е само Линдельоф. Това налага Тен Хаг да поставя крайни бранители в централната зона, както и да поставя типични десни защитници от ляво на крилото поради последните проблеми с Шоу и Маласия. Сега се очаква именно Шоу да действа в центъра, а Далот да бъде преместен от дясната зона в ляво, докато на мястото му играе Уан-Бисака.

Както бе видно срещу Севиля всички тези промени доведоха до значително по-слабо качество в играта, от която и Брайтън ще може да се възползва ако Бруно и Рашфорд не успеят да наклонят везните в полза на другата страна.

Прогноза: Брайтън - Манчестър Юнайтед 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Тен Хаг)
 
Хеа
   
Линдельоф
Шоу
Бисака
Далот
Касемиро
Ериксен
Антони
Бруно
Рашфорд
Вегхорст
Уелбек
Митома
Енцисо
Марч
Кайседо
Алистър
Еступинан
Грос
Дънк
Уебстър
   
Санчез
 
Брайтън (Роберто де Зерби)

Обоснована прогноза: Брайтън - Манчестър Юнайтед 2:1

  Сподели
628