Саутхемптън няма да спре Арсенал


И. Ангелов

Саутхемптън няма да спре Арсенал

Арсенал - Саутхемптън
Стадион: Емирейтс
Дата: 21.04.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Арсенал може би започна да показва задъхване във Висшата лига след като в последните две срещи повеждаше с по 2:0 над Ливърпул и Уест Хем, но и в двата случая допусна крайно 2:2 и предаде възможност на Манчестър Сити почти да застигне тима в битката за първо място, и то преди среща между двата претендента за титлата.

У дома в лигата обаче Арсенал спечели 38 точки и само Сити има повече (40). Саутхемптън няма победа в 6 кръга и загуби 3 поред. Само Уест Хем (8) и Нотингам Форест (5) са вкарали по-малко голове като гости този сезон от "светците" - 9.

В двата отбора има някои проблеми, като при домакините продължават да липсват Салиба, Елнени и Томиясу. Зинченко е поставен под въпрос след като пропусна последната среща. При гостите аут са Лариос, Адамс, Салису, Орсич, Ливраменто и Мейтланд-Найлс поради условията на договора си.

Арсенал вкара по най-малко 2 гола в 7 поредни кръга. "Артилеристите" избегнаха загубата от Саутхемптън в 17 от последните 19 мача между тези отбори. "Светците" никога не са печелили на гости на Арсенал в лигата.

Прогноза: Арсенал - Саутхемптън 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Саутхемптън (Рубен Селес)
 
Базуну
   
Беднарек
Кочап
Уокър-Питърс
Перо
Уорд-Прауз
Лавиа
Уолкът
Сулемана
Арибо
Алкараз
Мартинели
Жезус
Сака
Джака
Партей
Йодегор
Тиърни
Уайт
Габриел
Холдинг
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Саутхемптън 3:0

  Сподели
369