Арсенал ще вземе дербито с Уест Хем


И. Ангелов

Арсенал ще вземе дербито с Уест Хем

Уест Хем Юнайтед - Арсенал
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 16.04.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем разочарова в Лигата на конференциите през седмицата след като допусна връщане на Гент до 1:1 в четвъртък. Във Висшата лига лондончани имат 4 победи в последните 10 кръга, което включва победа с 1:0 в дербито с друг лондонски съперник през уикенда - Фулъм. В единствената загуба у дома през 2023 г. преди 2 седмици Нюкасъл победи с 5:1 тук.

Арсенал загуби точки в битката на върха след като постигна само 2:2 срещу Ливърпул последно на гости. Сега разликата с Ман Сити е 6 точки, които "гражданите" могат да съкратят на 3 при равен брой срещи. Остава и среща между двата тима скоро, която ще е от най-голямо значение в битката за титлата. Поради това Микел Артета не може да си позволи грешки в другите мачове като този. Статистиката на Арсенал като гост сочи 35 точки от 15 мача, по което тимът води на всички останали.

В двата тима проблемите не са много в здравословен план, като при домакините само Скамача е с контузия. Дейвид Мойс вероятно ще направи промени от тима, който видяхме през седмицата. 

Арсенал не може да разчита на Томиясу и Елнени, като Салиба и Нкетиа са поставени под въпрос. 

"Артилеристите" вкараха по най-малко 2 гола на Уест Хем в 12 от последните 14 гостувания във всички турнири. в последните 3 мача между тези отбори видяхме 13 гола, и след завръщането на титулярното нападение на гостите може да очакваме отново попадения.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Арсенал 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Холдинг
Габриел
Уайт
Зинченко
Йодегор
Партей
Джака
Сака
Жезус
Мартинели
Антонио
Бенрахма
Пакета
Боуен
Райс
Сучек
Емерсон
Керер
Агерд
Зума
   
Фабиански
 
Уест Хем (Дейвид Мойс)

Обоснована прогноза: Уест Хем - Арсенал 1:3

  Сподели
326