Анонс на 31-ви кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 31-ви кръг от Висшата лига

Астън Вила - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Вила Парк
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 14:30 ч.

Ранната среща от кръга на Висшата лига изправя два от най-добре представящите се напоследък отбори, като Вила няма загуба в последните 7 кръга с 6 победи и равен. Последното 2:0 над Нотингам Форест дойде след голове на възродилия се Оли Уоткинс и Бетран Траоре.

Нюкасъл остава трети в лигата с пет поредни победи. Този тим спечели и последните си три мача на гости поред, което включва 2:1 срещу Брентфорд от последния уикенд. 

В двата състава има някои проблеми, като при домакините аут са Бейли, Стийр, Кеш и Коутиньо, а при гостите - Максимен, Крафт, Алмирон и Фрейзър.

Нюкасъл спечели обратната среща през октомври с 4:0 когато Вила бе в коренно различна форма, която Унай Емери промени до неузнаваемост. Сега се очаква по-равностойна битка.

Прогноза: Астън Вила - Нюкасъл Юнайтед 2:2

 

Евертън - Фулъм
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Евертън спечели само 1 от последните 7 мача и последно загуби с 2:0 от Манчестър Юнайтед. У дома през кампанията тимът има само 5 победи, 3 от които взе Шон Дайш след идването си. Само Лестър (12) и Саутхемптън (10) имат по-малко точки у дома от "карамелите" - 18 в лигата.

Фулъм няма победа в последните си пет мача в лигата, от които загуби 4 поред. Последно видяхме 1:0 от Уест Хем, който не е в най-добра форма. Само 7 отбора обаче имат повече спечелени точки на гости от лондончани (17) този сезон.

Шон Дайш взе 3 победи от 5 домакинства от идването си, и освен това в тези домакинства той допусна само 3 гола. Това поставя домакините в по-добрата позиция тук.

Прогноза: Евертън - Фулъм 1:0

 

Саутхемптън - Кристъл Палас
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Загубата на Саутхемптън с 4:1 от Ман Сити в последния уикенд означава липса на победи в 5 кръга, 3 от които бяха загубени. Това също означава, че "светците" остават с най-слабия рекорд у дома за сезона от всички отбори, след като тук те взеха само 10 точки.

Кристъл Палас се възроди след идването на Рой Ходжсън и тимът спечели поредни кръгове след 2:1 над Лестър и последното 5:1 с Лийдс. Срещата на гости на Лийдс бе първа победа за 2023 г. извън дома, като изглежда методите на новия мениджър сработиха от първата секунда и настроението се подобри.

Въпреки че ключовият за гостите Заха продължава да липсва, подобрението в лагера им е видно и те ще са фаворити срещу тим, който отказва да търси подобрение.

Прогноза: Саутхемптън - Кристъл Палас 0:2

 

Тотнъм - Борнемут
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

В преследването на позиция в топ 4 формата на гости сякаш проваля Тотнъм, но у дома тимът спечели пет срещи поред и след последното 2:1 над Брайтън. "Шпорите" имат четвъртия най-добър рекорд у дома в лигата и по този показател са там, където искат да бъдат.

Две от общо трите победи на Борнемут като гост през сезона дойдоха в последните 4 кръга и изглежда този отбор ще се натисне за спасение в края на кампанията. Рекордът на гости остава сред най-слабите в кампанията за момента, обаче.

Тотнъм има проблеми с липсващи играчи - наказан Лукас Моура и контузени Бентанкур, Бисума, Емерсон, Дейвис и Сесеньон. Само Фредерикс и Станислас са аут при гостите.

"Шпорите" спечелиха последните си пет домакинства срещу Борнемут, и очакванията са тази форма да продължи.

Прогноза: Тотнъм - Борнемут 2:1

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Брентфорд
Стадион: Молиню
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс взе голяма победа над Челси последно и надгради равенството с Нотингам Форест преди това за да застане на 4 точки над опасната зона в приближаващата най-важна фаза на кампанията. Рекордът у дома сочи 4 победи от последните 6, което означава, че домакините ще са уверени в резултата и този кръг.

Брентфорд се целеше в европейските позиции, но тези амбиции получиха удар след последното 2:1 от Нюкасъл, което продължи серията без победи на 4 мача. От последните 6 гостувания победата е само 1 и загубите са 2. "Пчеличките" обаче ще могат да се възползват от проблемите в състава на своя домакин.

Джони и Рубен Невеш са с наказания за "вълците" и контузени са Каладжич и Чикиньо. Матеуш Нунеш и Бубакар Траоре са поставени под въпрос. Само Люис-Потър, Айер и Янсон са с проблеми при гостите.

Брентфорд спечели тази среща миналата година, но подобрената форма на Уулвс ще направи това трудно в този случай.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Брентфорд 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
344