Анонс на 30-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 30-ти кръг от Висшата лига

Лестър Сити - Борнемут
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Лестър вече седем срещи няма победа в лигата след последното очаквано 2:1 срещу Астън Вила. Това е най-дългата поредица от срещи без победа в кампанията, по време на която тимът и смени мениджъра си, отново очаквано. У дома през този сезон само Саутхемптън (10) е спечелил по-малко точки от "лисиците" (12).

Борнемут идва в срещата след загуба от Брайтън с 2:0. Никой отбор няма повече загуби на гости в лигата от 10-те на "черешките", но освен това те водят и по най-много допуснати голове като гости - 38, което прави срещата добра за домакина, който търси да промени съдбата си с нов мениджър и манталитет.

И двете страни ще са отчаяни за спечелване на точки, но може би в позиция на растеж се намира домакинът в случая.

Прогноза: Лестър Сити - Борнемут 2:1

 

Астън Вила - Нотингам Форест
Стадион: Вила Парк
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Астън Вила няма загуба в шест кръга, и само Арсенал (29) и Ман Сити (28) имат повече спечелени точки в новата година след идването на Унай Емери начело. Вила има 23 точки от възможни 42 у дома за сезона, но заключенията от тази статистика ще са сложни поради смяната на Стивън Джерард междувременно.

Нотингам Форест в момента води най-дългата поредица от срещи без победа (8) в лигата и след последното 2:1 от Лийдс в пряка битка за оцеляване. Никой отбор не е спечелил по-малко точки на гости от 6-те на този отбор, който отново страда и от безброй контузени играчи.

Формата е противоположна за двата отбора, здравето също, като с пет победи от последните 6 кръга тежък фаворит е домакинът.

Прогноза: Астън Вила - Нотингам Форест 2:0

 

Брентфорд - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брентфорд отстъпи минимално на Манчестър Юнайтед в последната си среща в лигата и сега няма победи в последните 5 кръга. Лондонският отбор стои на 9-то място и изглежда ще се бори за финал в горната половина на таблицата.

Нюкасъл унищожи с пет гола Уест Хем последно като гост в Лондон, и второ лондонско гостуване поред ще се понрави на тима. Жоелинтон и Калъм Уилсън вкараха по два гола докато и Александър Исак потвърди добрата форма с попадение (той има 4 гола в 4 поредни кръга).

В последната среща между тези отбори на "Сейнт Джеймсис Парк" Нюкасъл взе победа с 5:1, с колкото надви и Уест Хем. Определено тук всичко сочи в полза на гостите.

Прогноза: Брентфорд - Нюкасъл Юнайтед 1:3

 

Фулъм - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Фулъм вече 4 мача няма успех в лигата, като загуби 3 поред. Последно поражение дойде от Борнемут с 2:1 и така се стигна до тази най-дълга в сезона поредица за тима без победа. Освен това само Саутхемптън (24) е допуснал повече голове пред своя публика от "котиджърс" (20).

Уест Хем получи 5 гола пред своя публика последно и не се намира в добро състояние или настроение. В последните 16 кръга тимът има само 3 победи. Никой отбор няма по-малко спечелени точки в сезона като гост (6) от "чуковете". Единствената победа на гости бе през далечния август в началото на кампанията.

Въпреки лошата форма Дейвид Мойс все още не е уволнен, но срещу Фулъм той има пет поредни мача без загуба. Вероятно е да не отстъпи и сега, особено поради това, че Александър Митрович е с наказание при домакините.

Прогноза: Фулъм - Уест Хем Юнайтед 0:0

 

Тотнъм - Брайтън
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Тотнъм не издържа до края срещу Евертън и подели точките на "Гудисън Парк" в последния кръг. Сега у дома тимът ще иска да поддържа формата от 4 поредни победи, която натрупа.

Брайтън вече пет кръга няма загуба и след последната победа с 2:0 над Борнемут през седмицата. При победа "чайките" ще се покачат само на 1 точка от противника си в класирането, а те дори имат 2 срещи по-малко. Рекордът на гости за тима е добър този сезон, а освен това миналата година Брайтън спечели това гостуване.

И двата тима имат доста проблеми с липсващи имена. При домакините Лукас Моура е наказан, а контузени са Бисума, Бентанкур, Емерсон Роял, Дейвис, Сесеньон и Ришарлисон, макар последният да е под въпрос и да му предстои късен фитнес тест.

При гостите с проблеми са Модер, Лалана, Сармиенто, Кайседо, МакАлистър и Лампти.

Рекордът на "шпорите" у дома е добър, но последните рокади в тима могат да имат влияние над това и гостите ще искат да се възползват от всеки момент разконцентриране.

Прогноза: Тотнъм - Брайтън 1:1

 

Лийдс Юнайтед - Кристъл Палас
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 09.04.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Лийдс успя да вземе седмата си победа за сезона и трета сред последните 6 кръга с 2:1 над Нотингам Форест във вторник. През 2023 г. тимът има само 1 загуба на "Еланд Роуд" и тя беше от Манчестър Юнайтед.

Рой Ходжсън изигра прекрасно първата си среща начело на Палас, като взе и първа победа на тима в 2023 г. срещу Лестър с 2:1. Само 5 отбора в лигата имат по-малко точки на гости от този отбор (10) този сезон, но изглежда Ходжсън ще промени това, или поне знаците са оптимистични.

И двата отбора търсят сигурност в средата на таблицата, поради което не се очаква да предприемат големи рискове.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Кристъл Палас 1:1

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
367